סודות הניוקי הביתי המושלם: כך תכינו ניוקי כמו באיטליה

סודות הניוקי הביתי המושלם כך תכינו ניוקי כמו באיטליה
3/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות

מרכיבים

לניוקי

  • 450 גרם תפוחי אדמה (נקיים אך לא קלופים / לא תפוחי אדמה חדשים)
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה בינונית (בטמפרטורת החדר)

לרוטב

  • 2 כפות שמן זית (40 גרם)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1-2 שיני שום גדולות קצוצות
  • 1 כפית אורגנו
  • 5 עלי בזיליקום קצוצים (או 1 כפית / 3/4 גרם מיובשים)
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כוס מים

אופן הכנה

הכנת הניוקי

  1. בסיר גדול מרתיחים תפוחי אדמה עד לריכוך, מסירים מהסיר ומצננים. לאחר מכן מסירים את הקליפה.
  2. מועכים את תפוחי האדמה במכשיר להכנת פירה או באמצעות מזלג.
  3. מערבבים יחד את הקמח והמלח, מניחים על משטח שטוח, יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את תפוחי האדמה והביצה. מערבבים יחד עם האצבעות ליצירת בצק רך, שאינו נדבק לאצבעות.
  4. על משטח מקומח קלות, חותכים כמויות קטנות של בצק ליצירת רצועות וחותכים לחתיכות של 2 ס"מ.
  5. מגלגלים כל חתיכה על מזלג ולוחצים מעט (אך לא חזק מדי).
  6. מפזרים מעט קמח ומערבבים, כך שהניוקי לא יידבקו זה לזה.
  7. מניחים לניוקי לנוח למשך 20 דקות לפני הבישול.

הכנת רוטב העגבניות

  1. בזמן שהניוקי נחים, מכינים את הרוטב.
  2. בסיר גדול מוסיפים שמן זית, עגבניות, מלח, שום, אורגנו, בזיליקום ומים.
  3. מערבבים לאיחוד, מכסים למחצה ומבשלים על אש בינונית עד להסמכה. מסירים את המכסה בדקות האחרונות להסמכה נוספת.

בישול הניוקי

  1. בסיר גדול עם מים רותחים ומלח, מבשלים את הניוקי. הניוקי מוכנים כשהם צפים למעלה.
  2. מסננים ומוסיפים לרוטב המבושל, מוסיפים מעט ממי בישול הפסטה ומבשלים למשך 30 שניות, תוך ערבוב עדין.
  3. מגישים מיד עם גבינת פרמזן מגוררת טרייה, אם רוצים. בתיאבון!

הערות

  • לטמפרטורת החדר, הוציאו את הביצים מהמקרר כ-60 דקות לפני השימוש.
  • תפוח האדמה המושלם הוא תפוח אדמה ישן, כלומר לא תפוחי אדמה חדשים. תפוחי אדמה חדשים מכילים יותר מים שסופגים יותר מדי קמח. השתמשו בזן תפוחי אדמה דזירה או תפוחי אדמה לבנים.
  • לגבי הקמח, תמיד השתמשו בקמח רגיל. יש שמעדיפים קמח 00 או קמח דל חלבון. קמח דל חלבון יהפוך את הניוקי לרך יותר, אך ייתכן שתצטרכו להשתמש בפחות קמח להכנת הבצק.
  • ניתן להשאיר את הניוקי תפוחי האדמה לא מבושלים למשך לא יותר מכמה שעות (מכוסים). הבישול עשוי להיות מעט ארוך יותר מכיוון שהם יתייבשו מעט באוויר.
  • יש לאחסן שאריות ניוקי מבושל בכלי אטום במקרר. הם יחזיקו מעמד עד שלושה ימים במקרר.
  • ניתן גם להקפיא את הניוקי, להניח את הניוקי הלא מבושל על מגש אפייה במקפיא, להשאיר למשך כ-20 דקות ואז להניח אותם בשקית הקפאה אטומה. הם ישמרו כחודש. אין צורך להפשיר, פשוט לבשל מהקפאה.