מתכון של חני קונאשוילי
מתכון נהדר לסיגרים פריכים במילוי אגוזים עשיר, מושלם לכל אירוע וגם ליום חול. הסיגרים האלה פשוט נמסים בפה!
מצרכים:
לבצק:
- 200 גרם חמאה/מחמאה רכה
- 2 חלמונים
- 3 כוסות קמח
- חצי מיכל שמנת מתוקה/צמחית
למילוי:
- 2 כוסות אגוזים גרוסים
- 2 חלבונים
- חצי כפית קינמון
- כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
- הכנת הבצק: ללוש את כל מצרכי הבצק יחד. לחלק ל-4 כדורים, לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר למשך שעתיים לפחות.
- הכנת המילוי: לערבב את כל מצרכי המילוי יחד.
- הרכבת הסיגרים:
- לקחת כדור בצק, ולרדד על משטח מקומח לעיגול דק ככל האפשר.
- לחתוך את עיגול הבצק ל-8 משולשים באמצעות גלגלת פיצה משוננת.
- להניח לאורך צלע המשולש כמות קטנה של מילוי (בערך כפית).
- לסגור את הסיגר בהידוק לצורת קרואסון.
- אפייה: להניח את הסיגרים על נייר אפייה, ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך חצי שעה. (חני ממליצה לאפות 40 דקות לקבלת סיגרים שחומים יותר. ניתן לאפות בטורבו).
- הגשה: לאחר שהסיגרים התקררו, לפזר אבקת סוכר, ולשמור בכלי סגור.
טיפ: הסיגרים טעימים יותר לאחר יומיים.
הערות:
- ניתן לגוון את סוגי האגוזים במילוי.
- ניתן להוסיף תבלינים נוספים למילוי, כמו ג’ינג’ר או אגוז מוסקט.
- ניתן להבריש את הסיגרים בביצה טרופה לפני האפייה לקבלת מראה מבריק.
Leave a Reply