סיגרים פריכים במילוי אגוזים

סיגרים פריכים במילוי אגוזים
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון של חני קונאשוילי

מתכון נהדר לסיגרים פריכים במילוי אגוזים עשיר, מושלם לכל אירוע וגם ליום חול. הסיגרים האלה פשוט נמסים בפה!

מצרכים:

לבצק:

  • 200 גרם חמאה/מחמאה רכה
  • 2 חלמונים
  • 3 כוסות קמח
  • חצי מיכל שמנת מתוקה/צמחית

למילוי:

  • 2 כוסות אגוזים גרוסים
  • 2 חלבונים
  • חצי כפית קינמון
  • כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק: ללוש את כל מצרכי הבצק יחד. לחלק ל-4 כדורים, לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר למשך שעתיים לפחות.
  2. הכנת המילוי: לערבב את כל מצרכי המילוי יחד.
  3. הרכבת הסיגרים:
    • לקחת כדור בצק, ולרדד על משטח מקומח לעיגול דק ככל האפשר.
    • לחתוך את עיגול הבצק ל-8 משולשים באמצעות גלגלת פיצה משוננת.
    • להניח לאורך צלע המשולש כמות קטנה של מילוי (בערך כפית).
    • לסגור את הסיגר בהידוק לצורת קרואסון.
  4. אפייה: להניח את הסיגרים על נייר אפייה, ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך חצי שעה. (חני ממליצה לאפות 40 דקות לקבלת סיגרים שחומים יותר. ניתן לאפות בטורבו).
  5. הגשה: לאחר שהסיגרים התקררו, לפזר אבקת סוכר, ולשמור בכלי סגור.

טיפ: הסיגרים טעימים יותר לאחר יומיים.

הערות:

  • ניתן לגוון את סוגי האגוזים במילוי.
  • ניתן להוסיף תבלינים נוספים למילוי, כמו ג’ינג’ר או אגוז מוסקט.
  • ניתן להבריש את הסיגרים בביצה טרופה לפני האפייה לקבלת מראה מבריק.
Exit mobile version