סיר מטורף של שניצלים ברוטב אדום מחכה לכם!

שניצלים ברוטב אדום
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

המצרכים

לשניצל:

  • 500 גרם (חצי ק”ג) שניצל פרוס, או 1 ק”ג (לערבב עם חצי כפית אבקת סודה ולשרות 20 דקות).
  • 2 ביצים
  • 1 כפית חרדל
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • 1.5 כוסות קורנפלור
  • 1 כפית עשבי תיבול יבשים לפי הטעם

לרוטב:

  • 2 בצלים חתוכים גס
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שמן
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית צ’ילי גרוס
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות מים חמים
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

הכנת השניצלים:

  • בקערה לערבב: 2 ביצים, כפית חרדל, ½ כפית פלפל שחור, ½ כפית מלח, ½ כפית פפריקה מתוקה.
  • להוסיף את השניצלים לקערה ולערבב היטב עד לציפוי מלא.
  • בקערה נפרדת לשים 1.5 כוסות קורנפלור וכפית עשבי תיבול יבשים.
  • לחמם מחבת עם שמן חצי עמוק.
  • לטבול כל שניצל בקורנפלור ולטגן עד להזהבה קלה משני הצדדים.
  • להעביר את השניצלים המוכנים לרשת לצינון.

הכנת הרוטב:

  • בסיר רחב לטגן 2 בצלים חתוכים גס עד להזהבה.
  • להנמיך את הלהבה ולהוסיף: 2 כפות רסק עגבניות, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כפית שמן ולערבב היטב.
  • להוסיף: 1 כפית מלח, ½ כפית צ’ילי גרוס, ½ כפית כורכום, ½ כפית פלפל שחור גרוס ו-2 כוסות מים חמים.
  • לבשל על להבה נמוכה במשך 10 דקות.

בישול השניצלים ברוטב:

  • להוסיף את השניצלים המטוגנים לסיר אחד אחרי השני, לטבול כל שניצל ברוטב ולהפוך כך את כולם.
  • לבשל על להבה נמוכה עם מכסה סגור כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
  • לפזר פטרוזיליה קצוצה ולכבות את האש.

הערות וטיפים:

  • במידת הצורך, ניתן להוסיף מים בטיפות אם הרוטב סמיך מדי.
  • ניתן להוסיף שום כתוש לאחר הוספת המים לשדרוג הטעם.
  • הרוטב מסמיך בזכות הקורנפלור מהשניצלים, ולכן יש לעקוב אחר הסמיכות במהלך הבישול.

מאת: מלי מאירוב

בתיאבון! ❤️