המצרכים
לשניצל:
- 500 גרם (חצי ק”ג) שניצל פרוס, או 1 ק”ג (לערבב עם חצי כפית אבקת סודה ולשרות 20 דקות).
- 2 ביצים
- 1 כפית חרדל
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- 1.5 כוסות קורנפלור
- 1 כפית עשבי תיבול יבשים לפי הטעם
לרוטב:
- 2 בצלים חתוכים גס
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית שמן
- 1 כפית מלח
- ½ כפית צ’ילי גרוס
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כוסות מים חמים
- פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
הכנת השניצלים:
- בקערה לערבב: 2 ביצים, כפית חרדל, ½ כפית פלפל שחור, ½ כפית מלח, ½ כפית פפריקה מתוקה.
- להוסיף את השניצלים לקערה ולערבב היטב עד לציפוי מלא.
- בקערה נפרדת לשים 1.5 כוסות קורנפלור וכפית עשבי תיבול יבשים.
- לחמם מחבת עם שמן חצי עמוק.
- לטבול כל שניצל בקורנפלור ולטגן עד להזהבה קלה משני הצדדים.
- להעביר את השניצלים המוכנים לרשת לצינון.
הכנת הרוטב:
- בסיר רחב לטגן 2 בצלים חתוכים גס עד להזהבה.
- להנמיך את הלהבה ולהוסיף: 2 כפות רסק עגבניות, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כפית שמן ולערבב היטב.
- להוסיף: 1 כפית מלח, ½ כפית צ’ילי גרוס, ½ כפית כורכום, ½ כפית פלפל שחור גרוס ו-2 כוסות מים חמים.
- לבשל על להבה נמוכה במשך 10 דקות.
בישול השניצלים ברוטב:
- להוסיף את השניצלים המטוגנים לסיר אחד אחרי השני, לטבול כל שניצל ברוטב ולהפוך כך את כולם.
- לבשל על להבה נמוכה עם מכסה סגור כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
- לפזר פטרוזיליה קצוצה ולכבות את האש.
הערות וטיפים:
- במידת הצורך, ניתן להוסיף מים בטיפות אם הרוטב סמיך מדי.
- ניתן להוסיף שום כתוש לאחר הוספת המים לשדרוג הטעם.
- הרוטב מסמיך בזכות הקורנפלור מהשניצלים, ולכן יש לעקוב אחר הסמיכות במהלך הבישול.
מאת: מלי מאירוב
בתיאבון! ❤️
Leave a Reply