סלטים לשבת: 10 מתכונים מנצחים לשולחן שבת חגיגי

סלטים לשבת- 10 מתכונים מנצחים לשולחן שבת חגיגי
3.2/5 - למתכון דירוג של 13 חובבי בישול

מתכוני סלטים לשבת מאת חן בן זאב

זמן הכנה כולל: כשעה (לא כולל זמני קירור)

סלט סלק

  1. חותכים 3 סלקים לקוביות ומבשלים כשעה על הגז עד לריכוך.
  2. מכינים רוטב: 2 שיני שום כתושות, כף חומץ, כף סוכר, כפית מלח, חצי כפית כמון, מעט פלפל שחור, מיץ מחצי לימון וכף שמן.
  3. לאחר שהסלקים התקררו, מערבבים עם הרוטב ופטרוזיליה קצוצה.

סלט בורגול

  1. מכינים כוס בורגול לפי הוראות היצרן.
  2. קוצצים דק: 2 מלפפונים, 2 עגבניות, חופן פטרוזיליה וקצת נענע.
  3. מתבלים במיץ לימון, מלח, פלפל ושמן זית.

חציל מטוגן

  1. פורסים חציל לפרוסות, מפזרים מלח גס ומניחים לייבוש כשעה.
  2. מטגנים את פרוסות החציל עד להזהבה.

סלט ביצים

  1. מבשלים ביצים עד לדרגת הקושי הרצויה.
  2. מועכים את הביצים ומתבלים במיונז, מלח ופלפל.

סלט גזר

  1. חותכים 4 גזרים לרצועות דקות.
  2. מתבלים ב-2 שיני שום כתושות, מעט פלפל חריף, מלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.

סלט כרוב חמוץ

  1. קוצצים חצי כרוב דק.
  2. מתבלים במיץ מחצי לימון, 3 כפות שמן, 2 כפות חומץ, מלח ופלפל.

סלט כרוב סגול במיונז

  1. קוצצים חצי כרוב סגול דק, מניחים במסננת עם כפית מלח ל-30 דקות לייבוש.
  2. מנגבים את הכרוב ומעבירים לקערה.
  3. מתבלים ב-3 כפות מיונז לייט, 3 כפות מיץ לימון, כפית סילאן, מלח ופלפל.

מטבוחה

  1. מבשלים 3 קופסאות שימורים עגבניות מרוסקות על הגז עד לצמצום הנוזלים.
  2. קולים על הגז פלפל חריף ושום וקוצצים דק. מוסיפים למטבוחה לאחר צמצום הנוזלים.
  3. מתבלים בחצי כוס שמן, פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה.

סלט פלפלים

  1. קוצצים 2 פלפלים אדומים ו-2 פלפלים צהובים לקוביות.
  2. מטגנים חצי בצל לבן עד להזהבה ומוסיפים 3 שיני שום פרוסות. לאחר חצי דקה מוסיפים את הפלפלים ומלח.
  3. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות עד לריכוך.
  4. מתבלים בכף שמן זית, 2 כפות חומץ, שליש כפית סוכר, מלח ופלפל.

סלט זיתים ברוטב

  1. מרתיחים 2 קופסאות זיתים ללא גרעין פעמיים, 10 דקות בכל פעם.
  2. מכינים רוטב: מטגנים חצי בצל לבן עד להזהבה, מוסיפים 4 שיני שום פרוסות וחצי גמבה אדומה.
  3. מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות וחצי כוס עגבניות מרוסקות.
  4. מתבלים בפפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כמון, מלח ופלפל.
  5. מוסיפים את הזיתים ומבשלים עוד 10-15 דקות.

מתכונים של חן בן זאב.

Exit mobile version