סלט גזר מרוקאי עם רוטב צרמלה
אני רוצה לשתף אתכם במתכון לסלט גזר מרוקאי טעים במיוחד. סלט זה משלב תבלינים עשירים עם טעמים טריים, והוא הפתרון המושלם לארוחה מרשימה וקלה להכנה.
מצרכים
- 500 גרם גזר טרי, מקולף וחתוך לשמיניות
- 4 כפות שמן זית או שמן רגיל
- 2 שיני שום, חתוכות גס
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות כוסברה טרייה, קצוצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/4 כפית פפריקה חריפה
הוראות הכנה
- מרתיחים את הגזר במים עם מלח עד שהגזר מתרכך, כ-15-20 דקות. לאחר מכן מסננים את המים ומעבירים את הגזר לבישול קצר במים קרים להפסיק הבישול. מסננים שוב.
- במחבת או סיר בינוני, מטגנים את שיני השום בשמן על אש נמוכה במשך 2-3 דקות.
- מוסיפים למחבת את הגזר, מיץ הלימון, הכוסברה והתבלינים. מטגנים למשך עוד כ-2 דקות ומורידים מהאש.
- מגישים את הסלט חם או קר, לפי הטעם שלכם.
זהו מתכון מקורי שנמצא במטבחי עמים מרוקאים מסורתיים. הסלט מתאים לכל אירוע ואוהבים אותו במיוחד בימי הקיץ החמים. עליכם לנסות את זה!
בתיאבון!
Leave a Reply