סלט גזר מרוקאי פיקנטי מתכון של סבתא לאה

3/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

סלט גזר מרוקאי חריף ומרענן

זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 10 דקות

מצרכים:

  • 8 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לטבעות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית אריסה (ניתן להוסיף עוד חצי כפית לאוהבי חריף)
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט פפריקה חריפה (לא חובה)
  • מיץ וגרדת מלימון אחד בינוני
  • 1/2 צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות שמן זית או שמן קנולה

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הגזרים: מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הגזרים עד לריכוך קל (כ-10 דקות). מסננים ומעבירים לקערה.
  2. מתבלים את הסלט: מוסיפים לקערת הגזרים את השום, פפריקה מתוקה, כמון, אריסה, מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה (אם משתמשים), מיץ וגרדת לימון, כוסברה או פטרוזיליה, ושמן. מערבבים היטב.
  3. טועמים ומתקנים טעמים: לפני ההגשה, טועמים ומוסיפים עוד לימון, מלח או תבלינים לפי הטעם.

הגשה: מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או קר.

טיפ: ניתן להכין את הסלט מראש ולשמור אותו במקרר עד להגשה.

מתכון של לאה מאיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *