סלט גרגירי חומוס מרוקאי פיקנטי בכוסברה מתכון מעלף

3.6/5 - למתכון דירוג של 10 חובבי בישול

מצרכים:

לסלט:

  • 3 כוסות גרגירי חומוס סנפרוסט קפואים
  • 3 כפות מים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות גדושות מחית לימון כבוש / פיסות לימון מפולטות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית גדושה עריסה (או יותר, אם אוהבים חריף)
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • מלח דק (במידת הצורך)

לעיטור:

  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
  • 1/3 כוס נענע קצוצה דק

אופן ההכנה:

  1. הכנת גרגירי החומוס:
    • מניחים בקערה את גרגירי החומוס הקפואים.
    • מוסיפים מים, מכסים ומחממים 4 דקות בעוצמה גבוהה במיקרוגל.
    • מערבבים, מכסים ומחממים שוב 4-6 דקות בעוצמה גבוהה.
    • מצננים מעט לפני הכנת הסלט.
  2. ערבוב והשרייה:
    • מערבבים בקערה את כל המצרכים לסלט, למעט הכוסברה והנענע.
    • משהים כשעה לספיגת טעמים.
  3. הגשה:
    • לפני ההגשה מוסיפים את הכוסברה והנענע ומערבבים.
    • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

טיפ: להשלמת ארוחה צמחונית, הגישו את החומוס לצד אורז, אורז מלא וסלטים נוספים.

מתכון של ציפי פיחוביץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *