מצרכים:
לסלט:
- 3 כוסות גרגירי חומוס סנפרוסט קפואים
- 3 כפות מים
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 כפות גדושות מחית לימון כבוש / פיסות לימון מפולטות
- 3 כפות שמן זית
- 1/3 כוס מיץ לימון
- 1 כפית גדושה עריסה (או יותר, אם אוהבים חריף)
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כורכום
- מלח דק (במידת הצורך)
לעיטור:
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
- 1/3 כוס נענע קצוצה דק
אופן ההכנה:
- הכנת גרגירי החומוס:
- מניחים בקערה את גרגירי החומוס הקפואים.
- מוסיפים מים, מכסים ומחממים 4 דקות בעוצמה גבוהה במיקרוגל.
- מערבבים, מכסים ומחממים שוב 4-6 דקות בעוצמה גבוהה.
- מצננים מעט לפני הכנת הסלט.
- ערבוב והשרייה:
- מערבבים בקערה את כל המצרכים לסלט, למעט הכוסברה והנענע.
- משהים כשעה לספיגת טעמים.
- הגשה:
- לפני ההגשה מוסיפים את הכוסברה והנענע ומערבבים.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
טיפ: להשלמת ארוחה צמחונית, הגישו את החומוס לצד אורז, אורז מלא וסלטים נוספים.
מתכון של ציפי פיחוביץ
Leave a Reply