סלט וולדורף – רעיה מיסקין
מתכון לסלט וולדורף טעים וחגיגי, בדיוק כמו בבתי המלון ובחתונות של פעם!
מצרכים:
- מיץ משני לימונים
- 4 תפוחי עץ חמצמצים (סמיט)
- 6 גבעולי סלרי אמריקאי טרי
- 150 גרם אגוזי מלך
- 5 כפות מיונז
- 2 כוסות אננס (משימורים או טרי)
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
- חותכים את תפוחי העץ לרצועות דקות.
- שופכים מעל התפוחים את מיץ הלימון על מנת שלא ישחירו.
- בקערה נפרדת מערבבים את הסלרי החתוך, האננס והאגוזים.
- מוסיפים את תפוחי העץ (ללא מיץ הלימון), מיונז, מלח ופלפל.
- טועמים ומתקנים תיבול.
סלט וולדורף הוא סלט קלאסי ואהוב, המורכב מתפוחים, סלרי, אגוזים ומיונז. מקורו של הסלט בתחילת המאה ה-20, והוא נקרא על שם מלון וולדורף אסטוריה בניו יורק, שם הוצג לראשונה.
Leave a Reply