סלט חורפי מרענן: שומר, תפוחים ותפוזים

סלט שומר מרענן חורפי
דרגו את המתכון

סלט צבעוני ומלא טעמים לעונת החורף

מתכון קליל ופשוט לסלט חורפי מרענן, המשלב את מתיקות התפוז והתפוח עם טעמו האניסי של השומר. סלט מושלם לתוספת בריאה וצבעונית לכל ארוחה.

מאת: צביה אורן

סלט זה הוא תענוג חורפי אמיתי, המפגיש בין מרקמים וטעמים באופן מושלם. השילוב של שומר פריך, תפוחים מתוקים ותפוזים עסיסיים יוצר חגיגה של רעננות בפה. תיבול עדין של שמן זית, לימון ומייפל מדגיש את הטעמים הטבעיים של המרכיבים ומוסיף מגע של מתיקות חורפית.

מצרכים

  • 2 ראשי שומר שטופים וחתוכים עם קולפן לאורך
  • 3 גבעולי סלרי פרוסים דק
  • 1 תפוח אדום עם קליפתו חתוך לרבעים ועם הקולפן לחתוך חצאי פרוסות דק
  • 1 תפוז מפולט וחתוך לקוביות או פלחים ללא הקליפה הלבנה

תיבול

  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח ורוד הימלאיה
  • קורט פלפל לבן
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט
  • מיץ מחצי תפוז סחוט
  • 2 כפיות מייפל או סילאן

אופן ההכנה

  1. את השומר, תפוח ומקלות סלרי להעביר לקערת סלט או לכלי מאורך.
  2. מזלפים את הרוטב מעל.
  3. מקשטים בפלחי תפוז.
Exit mobile version