סלט חצילים במיונז מתכון נדיר

3.1/5 - למתכון דירוג של 7 חובבי בישול

מרכיבים:

  • חציל קל אחד
  • כף מיונז
  • כף שמן זית איכותי (אופציונלי)
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. קליית החציל: קלי את החציל על אש גלויה עד שיתרכך היטב. ניתן לקלות גם בתנור למי שאין אש גלויה. בחרי חציל קל במשקל, כך שלא יהיו בו הרבה גרעינים.
  2. קירור: הניחי את החציל הקלוי בצלחת והניחי לו להתקרר לחלוטין.
  3. הכנת הסלט: בעזרת מזלג, פתחי את החציל ורוקני את תוכו הלבן, כולל חלקים מהקליפה אם יש. מעכי את תוכן החציל בעזרת המזלג.
  4. תיבול: הוסיפי את המיונז, השום הכתוש, המלח והפלפל השחור ומעכי היטב. אם את מעוניינת, הוסיפי את שמן הזית וערבבי היטב.

הגשה: הגישי את סלט החציל הקלוי כתוספת לארוחה, כממרח על לחם או כפי שהוא.

טיפ: ניתן להוסיף לסלט גם עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה או כוסברה, או אפילו מעט מיץ לימון לפי הטעם.

מתכון של מוריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *