סלט חצילים קלויים
זמן הכנה: כ-30 דקות
מרכיבים:
- 1 חציל בינוני
- 1/2 כפית מלח
- 1-2 שיני שום, כתושות
- מיץ מ-1 לימון
- 1-2 כפות שמן זית
- (אופציונלי: 1-2 כפות מיונז, למי שאוהב)
אופן ההכנה:
- קליית החציל: יש לקלות את החציל השלם על להבת הגז, עד שיתרכך ויקבל צבע שחום מכל הצדדים.
- קילוף החציל: לאחר שהחציל התקרר מעט, חצו אותו לשניים ורוקנו את תוכנו בעזרת כף לתוך קערה.
- תיבול: הוסיפו לקערה את המלח, השום הכתוש, מיץ הלימון ושמן הזית. ניתן להוסיף גם כף או שתיים של מיונז, אם רוצים.
- ערבוב: ערבבו היטב את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- הגשה: הגישו את הסלט בטמפרטורת החדר או קר.
בתאבון!
מתכון של הילה ליברטי.
Leave a Reply