סלט טאבולה ערבי אותנטי מתכון הורס

3/5 - למתכון דירוג של 13 חובבי בישול

סלט טאבולה ערבי אותנטי: מתכון מנצח ומרענן

זמן הכנה: 10 דקות זמן השריה: 30 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 1/2 כוס בורגול גס
  • 4 גבעולי סלרי + עלים
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • מספר עלי נענע טריים
  • חופן שקדים מולבנים (גפרורים)
  • חופן אגוזי מלך
  • גרגירי רימון מרימון שלם
  • חופן חמוציות
  • מיץ מלימון שלם
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. השריית הבורגול: שים את הבורגול בקערה והוסף מים חמים עד כיסוי. השרה למשך 30 דקות, או עד שהבורגול מתרכך. סנן את הבורגול ושטוף היטב במים קרים.
  2. קליית השקדים ואגוזי המלך: חמם מחבת יבשה על אש בינונית. הוסף את השקדים ואגוזי המלך וקלה אותם תוך כדי ערבוב עד להזהבה קלה. הוצא מהמחבת והנח בצד לצינון.
  3. קיצוץ הירקות והעלים: קוצץ דק את הסלרי, הפטרוזיליה ועלי הנענע.
  4. הרכבת הסלט: בקערה גדולה, ערבב את הבורגול המסונן עם הסלרי, הפטרוזיליה, הנענע, השקדים הקלויים, אגוזי המלך, גרגירי הרימון והחמוציות.
  5. תיבול: הוסף את מיץ הלימון, שמן הזית, הסוכר, המלח והפלפל השחור. ערבב היטב עד שכל המרכיבים מצופים היטב ברוטב.
  6. הגשה: הגש את הסלט טאבולה מיד או אחסן אותו בכלי אטום במקרר עד להגשה.

מתכון של כרמית דהאן

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *