סלט כרובית חגיגי לשבת – מתכון טעים ומרשים שכולם יאהבו

סלט כרובית חגיגי לשבת - מתכון טעים ומרשים שכולם יאהבו
3.2/5 - למתכון דירוג של 12 חובבי בישול

סלט כרובית חגיגי לשבת – מתכון טעים ומרשים שכולם יאהבו

זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 20 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 1 חבילת כרובית קפואה (מופשרת ומסוננת)
  • ¼ כרוב לבן (חתוך דק)
  • 1 צרור פטרוזיליה (קצוץ)
  • 50 גרם שקדים קלויים
  • טחינה מוכנה (לזילוף)
  • סילאן טבעי (לזילוף)
  • שמן זית (מעט)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • אורגנו יבש (לפי הטעם)
  • צ'ילי גרוס (לפי הטעם)

סלט כרובית מרענן לחג או לשבת – ממש בקלי קלות

מתכונים נוספים

סלט כרובית מטוגן מתכון מעלף
סלט כרובית מטוגן מתכון מעלף
פשטידת מחמאר מרוקאית מושלמת – מתכון קל וטעים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
  2. מניחים את הכרובית המופשרת והמסוננת בתבנית אפייה.
  3. מזלפים מעל הכרובית מעט שמן זית, מתבלים במלח, פלפל שחור, אורגנו וצ'ילי גרוס לפי הטעם.
  4. אופים את הכרובית בתנור החם כ-20 דקות, או עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד לצינון.
  5. בקערת הגשה גדולה מניחים את הכרוב החתוך דק.
  6. מעל הכרוב מניחים את הכרובית הצלויה והצוננת.
  7. מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה והשקדים הקלויים.
  8. מזלפים בנדיבות טחינה וסילאן.
  9. מתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.
  10. מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט ומגישים.

מתכון של: חיה ללונק