סלט כרובית מטוגן מתכון מעלף

4/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

סלט כרובית מטוגן

זמן הכנה: 20 דקות (טרי) או 15 דקות (מופשר)

מצרכים:

  • 1 כרובית טרייה גדולה, מפורקת לפרחים בינוניים או פרחי כרובית מופשרים של סנפרוסט (מומלץ להכפיל כמויות)
  • 4 שיני שום, כתושות
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 2 כפות חומץ או מיץ לימון
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור טחון
  • שמן לטיגון חצי עמוק

אופן הכנה:

  1. אם הכרובית טרייה: מבשלים את הפרחים 10 דקות במים רותחים ומסננים.
  2. אם הכרובית מופשרת: מדלגים על שלב 1.
  3. מטגנים: במחבת גדולה, מטגנים את פרחי הכרובית בשמן חצי עמוק עד הזהבה מכל הצדדים.
  4. מסננים: מניחים את הכרובית המטוגנת על נייר סופג.
  5. מערבבים: בקערה, מערבבים את השום, הפטרוזיליה, החומץ או מיץ הלימון, המלח והפלפל. מוסיפים את פרחי הכרובית ומערבבים שוב.
  6. מגישים: ניתן לאכול את הסלט מייד חם או להניח במקרר בכלי סגור עד לילה ולהגיש קר.

טיפ: המתכון הזה מתחסל במהירות, לכן מומלץ להכפיל כמויות!

מתכון של אורית לוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *