זמן הכנה: 30 דקות
דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 5 תפוחי אדמה
- 1 כוס אדממה קפואה או שעועית ירוקה טרייה
- 5 ביצים
- 2 פרוסות לחם
- שמן זית
- אבקת שום
- פרמזן מגורד
- לבבות חסה
- 2 קופסאות טונה בשמן
- 1 קופסת תירס
- 1 כוס זיתים
- 15 עגבניות שרי
לרוטב:
- 2 כפות מיונז
- 2 כפות חומץ בן יין
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- 1 כף קטשופ (לא חובה)
אופן הכנה:
- תפוחי אדמה: עטפו את תפוחי האדמה בנייר אפייה ורדיד אלומיניום. אפו בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות עד לריכוך (כ-45 דקות). חצו לחצאים.
- אדממה/שעועית: חלטו את האדממה או השעועית במים רותחים כ-7 דקות. סננו והעבירו לקערה עם מי קרח.
- ביצים: הקשחו את הביצים. בינתיים, הכינו את אצבעות הפרמזן: חתכו את הלחם למקלות. הברשו בשמן זית, פזרו אבקת שום ופרמזן מגורד. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-7 דקות.
- הרכבת הסלט: סדרו בצלחת הגשה את החסה, עגבניות שרי, זיתים, תירס, טונה, תפוחי אדמה, שעועית ואצבעות פרמזן.
- רוטב: בקערה, ערבבו היטב את כל מרכיבי הרוטב.
- הגשה: זלפו בנדיבות את הרוטב על הסלט והגישו מיד.
טיפ: הוסיפו ביצים קשות חתוכות לרבעים, בצל סגול קצוץ דק, או פלפל חריף קצוץ לקבלת טעם ומרקם נוספים!
מתכון של שושנה ברוך.
Leave a Reply