סלט ניסואז עשיר ומפנק: מתכון קלאסי כמו במסעדות

3.1/5 - למתכון דירוג של 14 חובבי בישול

זמן הכנה: 30 דקות

דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 5 תפוחי אדמה
  • 1 כוס אדממה קפואה או שעועית ירוקה טרייה
  • 5 ביצים
  • 2 פרוסות לחם
  • שמן זית
  • אבקת שום
  • פרמזן מגורד
  • לבבות חסה
  • 2 קופסאות טונה בשמן
  • 1 קופסת תירס
  • 1 כוס זיתים
  • 15 עגבניות שרי

לרוטב:

  • 2 כפות מיונז
  • 2 כפות חומץ בן יין
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 1 כף קטשופ (לא חובה)

אופן הכנה:

  1. תפוחי אדמה: עטפו את תפוחי האדמה בנייר אפייה ורדיד אלומיניום. אפו בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות עד לריכוך (כ-45 דקות). חצו לחצאים.
  2. אדממה/שעועית: חלטו את האדממה או השעועית במים רותחים כ-7 דקות. סננו והעבירו לקערה עם מי קרח.
  3. ביצים: הקשחו את הביצים. בינתיים, הכינו את אצבעות הפרמזן: חתכו את הלחם למקלות. הברשו בשמן זית, פזרו אבקת שום ופרמזן מגורד. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-7 דקות.
  4. הרכבת הסלט: סדרו בצלחת הגשה את החסה, עגבניות שרי, זיתים, תירס, טונה, תפוחי אדמה, שעועית ואצבעות פרמזן.
  5. רוטב: בקערה, ערבבו היטב את כל מרכיבי הרוטב.
  6. הגשה: זלפו בנדיבות את הרוטב על הסלט והגישו מיד.

טיפ: הוסיפו ביצים קשות חתוכות לרבעים, בצל סגול קצוץ דק, או פלפל חריף קצוץ לקבלת טעם ומרקם נוספים!

מתכון של שושנה ברוך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *