מתכון לסלט סלק מרוקאי שלי
אני רוצה לשתף אתכם במתכון שלי לסלט סלק מרוקאי. מדובר במנה פשוטה להכנה שמדגישה את הטעמים המיוחדים של הסלק עם רעננות ועומק הטעם של המטבח המרוקאי.
מצרכים
- 3 סלקים גדולים
- מיץ מלימון אחד
- 1 שן שום קצוצה
- 1/2 כפית כמון
- מלח לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית או שמן רגיל
- 1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- שטפו ונקו את הסלק.
- הכניסו את הסלק לסיר עם מים, הביאו לרתיחה והנמיכו את האש. בישול הסלק לוקח כ-45 דקות, ועד שהוא רך.
- סננו את המים ותנו לסלק להתקרר, לאחר מכן קלפו אותו.
- חתכו את הסלק לצורה הרצויה.
- בקערה נפרדת, ערבבו מיץ לימון, מלח, שום וכמון. הוסיפו את השמן בהדרגה.
- שפכו את הרוטב על הסלט, ערבבו והכניסו למקרר למנוחה כדי שהטעמים יספגו.
- לפני ההגשה, פזרו את הפטרוזיליה או הכוסברה מעל הסלט.
על היתרונות של סלט הסלק המרוקאי
סלט הסלק הזה לא רק טעים במיוחד אלא גם בריא מאוד. הוא עשיר בנוגדי חמצון, תורם לבריאות הלב, עמוס בוויטמינים ומינרלים, תומך במערכת העיכול ודל בקלוריות. אם אתם מתעניינים באורח חיים בריא, זו תוספת נהדרת לתפריט שלכם.
תהנו מהמתכון ושתפו איך יצא לכם!
Leave a Reply