סלט קפרזה מרענן קלאסיקה איטלקית ב-10 דקות
זמן הכנה: 10 דקות דרגת קושי: קל מאוד
מצרכים:
- 20 עגבניות שרי תמר צבעוניות, חצויות
- ½ בצל סגול, פרוס דק
- 10 עלי בזיליקום, קצוצים לרצועות
- 100-150 גרם קרעי מוצרלה / בייבי מוצרלה
- 1 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
אופציונלי:
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- קרוטונים
- 1 חופן צנוברים
- זיתי קלמטה
סלט קפרזה איטלקי | עגבניות שרי, מוצרלה ובזיליקום ב5 דקות הכנה
מתכונים נוספים
מתכון סלט קפרזה כמו באיטליה
סלט בוראטה מטורף לשבועות
מלפפונים חמוצים של סבתא – מתכון מנצח
אופן ההכנה:
-
מכינים את הירקות: חותכים את עגבניות השרי לחצאים ופורסים את הבצל הסגול לפרוסות דקות. קוצצים את הבזיליקום לרצועות.
-
מרכיבים את הסלט: מסדרים את העגבניות, הבצל והבזיליקום בקערה. מניחים מעל את קרעי המוצרלה.
-
מתבלים: מזלפים שמן זית וחומץ בלסמי. מתבלים במלח ופלפל שחור (אופציונלי).
-
מגישים: ניתן להוסיף לסלט קרוטונים, צנוברים וזיתי קלמטה לפי הטעם. מגישים מיד ונהנים!
מתכון של סתיו סעדון עמר
סלט קפרזה מרענן – קלאסיקה איטלקית ב-10 דקות
סלט קפרזה הוא מנה איטלקית קלאסית וקלילה, מושלמת לימי הקיץ החמים. השילוב הפשוט של עגבניות בשלות, פרוסות מוצרלה רכות ועלי בזיליקום טריים יוצר סימפוניה של טעמים וצבעים, המזכירה את דגל איטליה.
הקסם של סלט קפרזה טמון בפשטותו ובאיכות חומרי הגלם. עגבניות שרי מתוקות ועסיסיות, מוצרלה טרייה וחלקה כמשי, עלי בזיליקום ארומטיים ושמן זית כתית מעולה – כל אלה משתלבים יחדיו ליצירת מנה מרעננת ומלאת טעם.
הכנת סלט קפרזה היא משימה קלה ומהירה, שלוקחת לא יותר מ-10 דקות. כל שעליכם לעשות הוא לפרוס את העגבניות והמוצרלה, לקרוע את עלי הבזיליקום, לתבל בשמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס, וליהנות ממנה קיצית מרעננת.
טיפים לשדרוג סלט קפרזה:
- הוסיפו זילוף של חומץ בלסמי איכותי לקבלת טעם חמצמץ-מתוק.
- פזרו מעט אורגנו טרי לקבלת ארומה ים תיכונית.
- שלבו בצל סגול קצוץ דק לתוספת חריפות עדינה.
- הוסיפו זיתים שחורים למנה מלוחה יותר.
- הגישו לצד לחם קלוי לטבילה ברוטב.
סלט קפרזה הוא מנה ורסטילית, שניתן להגישה כמנה ראשונה, כתוספת לארוחה, או אפילו כארוחה קלה בפני עצמה. הוא מושלם לאירוח, לפיקניק, או סתם ליום קיץ חם.
אז בפעם הבאה שאתם מחפשים מנה קלה, מרעננת וטעימה, זכרו את סלט קפרזה – קלאסיקה איטלקית שתמיד מצליחה.
Leave a Reply