סלמון אפוי בתנור עם ציפוי פריך של אגוזים ופיסטוקים

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

סלמון אפוי בתנור עם ציפוי פריך של אגוזים ופיסטוקים

זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 25 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 3 נתחי דג סלמון
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף פנקו (פירורי לחם פנקו)
  • 5 כפות אגוזים ופיסטוקים טחונים
  • 1 כפית תימין יבש
  • 1 כף חומץ
  • שמן זית
  • קורט מלח גס

דג סלמון עם קראסט פיסטוקים

מתכונים נוספים

קציצות טונה ברוטב מתכון נדיר
מתכון מושלם לסלמון עסיסי עם פסטה וירקות צלויים בתנור
צלי כתף רך במיוחד ברוטב פטריות עשיר

אופן ההכנה:

  1. ניקיון הדג: שוטפים היטב את נתחי הסלמון במים עם מעט חומץ כדי להפחית את ריח הדגים.
  2. ייבוש: מייבשים את הדג בעזרת נייר סופג ומניחים בתבנית אפייה.
  3. מרינדה: מערבבים בקערה את האגוזים, הפיסטוקים, השום, המלח והתימין.
  4. ציפוי: מברישים את נתחי הסלמון בשמן זית ומפזרים מעל את תערובת האגוזים והפיסטוקים.
  5. אפייה ראשונית: מכסים את התבנית בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות.
  6. אפייה להשחמה: מסירים את נייר האפייה ואופים כרבע שעה נוספת, עד שהציפוי מזהיב והסלמון עשוי לחלוטין.

מתכון של שרה יוסף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *