מנה משגעת וקלה להכנה לאירוח מושלם
דג הסלמון ברוטב תפוזים עסיסי בניחוח הדרים הוא מנה מרהיבה שמתאימה לכל אירוח. המתכון פשוט ומהיר, והתוצאה אלגנטית ומרשימה.
מאת: גלי לויט
השילוב בין דג הסלמון העסיסי לרוטב התפוזים המתקתק יוצר מנה מאוזנת וטעימה במיוחד. הדג סופג את טעמי הרוטב במהלך האפייה, ומתקבל נתח דג רך ועסיסי עם ציפוי דביק ומתקתק. נגיעות השקדים הפרוסים ועשבי התיבול מוסיפים טוויסט מעניין ומשדרגים את המנה.
מצרכים
- 4-5 פילטים של דג סלמון
- מעט מלח גס
- מיץ מתפוז שלם
- שמן זית
- תפוז פרוס לפלחים
- 2 כפות מייפל או דבש
- פלפל שחור גרוס
- ענפי רוזמרין או טימין
- שקדים פרוסים
אופן ההכנה
- מניחים את פילטים של הדג בכלי לתנור.
- מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים מעל הדג.
- מפזרים שקדים ורוזמרין מעל.
- מכניסים לאפייה בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות, מכוסה בנייר, למשך 15 דקות.
- מסירים את הכיסוי ואופים עוד 5 דקות.
טיפים
- לתוספת פיקנטית, ניתן להוסיף לרוטב מעט צ’ילי גרוס.
- ניתן להחליף את השקדים הפרוסים באגוזים אחרים, כמו פקאנים או אגוזי מלך.
- מומלץ להגיש את המנה עם תוספת של אורז לבן או ירקות מאודים.
Leave a Reply