מתכון מאת: לידיה קלמנוביץ
קינוח מרשים וטעים להפליא המשלב בין פריכות הקדאיף למתיקות הקרם. קל ופשוט להכנה, מושלם לאירוח או סתם לפינוק מתוק.
מצרכים:
לסלסילות:
- 100 גרם שערות קדאיף
- 50 גרם חמאה מומסת/מרגרינה
לקרם:
- 2 שמנת מתוקה/פרווה
- אינסטנט פודינג וניל
- כוס חלב/משקה צמחי
לפירות יער:
- 200 גר’ פירות יער
- 2 כפות מים
- 2 כפות אבקת סוכר
- כף חמאה
אופן ההכנה:
הכנת הסלסילות:
- מערבבים את שערות הקדאיף עם החמאה המומסת.
- יוצרים סלסילות בתוך שקעים של תבנית מאפינס. מניחים חופן קדאיף בכל שקע ויוצרים גומה בעזרת כוס.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.
הכנת הקרם:
- מקציפים את החלב/משקה צמחי עם אינסטנט פודינג וניל ושמנת מתוקה עד לקבלת קרם יציב.
הכנת פירות היער:
- מבשלים את פירות היער עם מים וסוכר.
- מוסיפים חמאה ומבשלים עד להסמכה.
הרכבת הקינוח:
- ממלאים את סלסילות הקדאיף בקרם.
- יוצקים מעל את רוטב פירות היער.
- מגישים קר ונהנים!
טיפ: ניתן לקשט את הקינוח עם פירות יער טריים, אגוזים קצוצים או שבבי קוקוס.
Leave a Reply