מתכון לסמבוסק גבינה עיראקי אותנטי
מתכון מאת נועם זיגדון
סמבוסק גבינה עיראקי זה הוא מאפה גבינה טעים במיוחד, המזכיר את המאפים הנפלאים שתמצאו במאפיות. המתכון הזה קל להכנה ומבטיח תוצאה מושלמת.
מצרכים:
לבצק:
- 1 ק”ג קמח מנופה
- 1.5 כפות שמרים יבשים
- 100 גרם מחמאה מומסת (או רבע כוס שמן)
- 2 ביצים L
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 2 כפות חוויאג’ לאפייה
- 2 כוסות מים פושרים
למילוי:
- 2 חבילות גבינת טוב טעם
- 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 150 גרם גבינה בולגרית
- 2 ביצים
- 1 כף קמח
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר, המיסו את השמרים עם הסוכר וכוס אחת של מים.
- הוסיפו את שאר המרכיבים חוץ מהמחמאה.
- לושו את הבצק כ-10 דקות. לקראת הסוף הוסיפו את המחמאה.
- הוציאו את הבצק מהמיקסר, כסו היטב והתפיחו כשעה או עד להכפלת נפח.
- חלקו את הבצק ל-20 חלקים.
- רדדו כל חלק לעיגול.
- שימו כף מהמילוי במרכז כל עיגול, קפלו לחצי ו הדקו את השוליים.
- הניחו את הסמבוסקים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מרחו בביצה טרופה ו פזרו שומשום.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-12 דקות או עד להזהבה.
Leave a Reply