סמבוסק חומוס
מתכון מאת תומר תומס
הסמבוסק הזה הוא אחד הפינוקים שאני הכי אוהב להכין בבית. מדובר בכיסוני בצק מטוגנים ומלאים בחומוס טעים ומתובל, שילוב מנצח של פשטות וטעם נהדר. בואו נתחיל להכין אותו יחד!
מצרכים:
- 2 קופסאות שימורים של חומוס
- כף מלח + חצי כף מלח למילוי
- כף סוכר
- כף כמון
- כף פלפל שחור גרוס
- רבע כפית פפריקה חריפה
- 1 ק”ג קמח תופח מנופה
- 3 בצלים קצוצים
- רבע כוס שמן קנולה
אופן הכנה:
- תחילה, אני מטגן את הבצל במחבת עם מעט שמן עד שהוא משחים.
- ליצירת הבצק, אני מניח בקערה את הקמח התופח ומוסיף מלח, סוכר ושמן קנולה.
- מסנן את החומוס מהנוזלים ובמקביל לוקח 2.5 כוסות מהנוזלים ומוסיף אותם לתערובת הקמח, תוך ערבוב עד לקבלת בצק חלק.
- יוצר מהבצק כדור, מניח בקערה, מכסה ונותן לו לנוח 5 דקות.
- מועך את החומוס בקערה נוספת.
- לאחר שהבצל השחים, מתבל אותו במלח, כמון, פלפל שחור ופפריקה חריפה ומוסיף לחומוס תוך ערבוב.
- מקמח את משטח העבודה, מחלק את הבצק ל-2 או 3 חלקים ומרדד כל חלק לחצי סנטימטר עובי. מתחיל לקרוץ עיגולים מבצק.
- ממלא במרכז כל עיגול את תערובת המילוי וסוגר היטב את הכיסונים לפי ההדגמה מהסרטון.
- מחמם שמן בגובה סנטימטר ומטגן את הסמבוסק עד להשחמת שני הצדדים.
- לאחר הטיגון, מניח על מסננת או צלחת מכוסה בנייר סופג כדי להיפטר מעודפי שמן.
מתקבל סמבוסק חומוס זהוב וקריספי, עם מילוי טעים ומנחם. מושלם לארוחת ביניים או כנשנוש לבלות עם המשפחה.
Leave a Reply