מתכון לסמסה בוכרית
זמן הכנה כולל: כשעתיים (כולל זמני מנוחה) זמן הכנה אקטיבית: כ-30 דקות זמן אפייה: כ-25 דקות
מצרכים:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח לבן רגיל, מנופה
- 1 כף סוכר
- 1 כף מלח
- 2 כפות חומץ
- ¾ כוס שמן (כוס חד פעמית לשתייה קרה)
- 2 ¾ כוסות מים פושרים (כוס חד פעמית לשתייה קרה)
למילוי:
- 500-700 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות קטנות
- 5 כפות שמן
- 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון או ראס אל חנות או בהרט
- עגבניות שרי, חצויות (אופציונלי)
לקישוט:
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
- קצח
מאפה סמוסה בוכרי
אושפלאו בוכרי אמיתי מתכון קל
קבב ביתי עסיסי וטעים: מתכון מנצח וקל להכנה
קציצות אורז וירקות מתכון מדהים
אופן הכנה:
הבצק:
- בקערה גדולה, ערבבו היטב את המים, שמן, מלח, סוכר וחומץ.
- הוסיפו את הקמח ולשו במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ונעים. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט מים. ניתן גם ללוש במיקסר עם וו לישה.
- כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו במקרר לשעה-שעה וחצי.
המילוי:
- בקערה גדולה, ערבבו היטב את כל מרכיבי המילוי.
הכנת הסמסה:
- חלקו את הבצק ל-3 חלקים.
- רדדו כל חלק לעיגול גדול ודק מאוד (1/4 עד 1/2 ס"מ).
- בעזרת כוס, קורצו עיגולים מהבצק.
- הניחו כף גדושה מהמילוי על כל עיגול. ניתן להוסיף חצי עגבניית שרי (אופציונלי).
- קפלו את העיגולים לצורת אוזן המן ולחצו היטב על הקצוות לסגירה (ניתן להרטיב מעט את הקצוות במים).
- הניחו את הסמסות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן.
- מרחו את הסמסות בביצה טרופה ופיזרו שומשום וקצח.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות במשך כ-25 דקות, או עד שהסמסות מזהיבות.
טיפים:
- ניתן להשתמש בתבלינים אחרים לפי הטעם.
- ניתן להקפיא חלק מהסמסות ולאפות אותן במועד מאוחר יותר.
בתיאבון!
מתכון של לאה מאיר.
Leave a Reply