עוגה נהדרת בטעם של פעם

עוגה נהדרת בטעם של פעם
3/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

עוגת אגוזים וקפה של יונה ולס

מתכון מאת יונה ולס

הוכנה על ידי לאה סעדה

עוגה פשוטה להכנה עם טעם עשיר של אגוזים וקפה, מושלמת לצד כוס תה או קפה.

מצרכים:

  • 6 ביצים (להפריד חלבונים וחלמונים)
  • כוס וחצי סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • שקית אבקת אפייה
  • כוס וחצי אגוזים טחונים
  • כוס ו-3/4 קמח (או קמח תפוחי אדמה לפסח)
  • 2 כפות נס קפה
  • כוס פצפוצי שוקולד מריר או חבילה שוקולד מריר מגורד

אופן ההכנה:

  1. מקציפים חלבונים עם כוס סוכר.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים חלמונים עם יתרת הסוכר.
  3. מוסיפים את שאר המצרכים לקערת החלמונים ומערבבים.
  4. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת.
  5. מעבירים לתבנית אפייה 26.
  6. אופים בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות, או עד שהעוגה יציבה במרכז.

בהצלחה!