עוגיות אגוזים פריכות

עוגיות אגוזים פריכות
דרגו את המתכון

מתכון של פאני דנינו

עוגיות אגוזים פריכות ונימוחות בפה, ממש כמו פעם! מתכון קלאסי ופשוט להכנה, שמתאים בול לצד כוס קפה או תה.

מצרכים:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1 חלמון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כוסות קמח (אם הבצק דביק, להוסיף עוד קצת)
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפיה
  • 100 גרם אגוזים טחונים

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערה את כל המצרכים ולשים לבצק אחיד ולא דביק.
  2. מכינים מפיסות בצק כדורים קטנים.
  3. מניחים בתבנית עם נייר אפיה, עם רווח של 3 ס”מ בין כדור לכדור.
  4. אופים בערך 15 דקות עד הזהבה.
  5. מצננים מעט ובוזקים מעל אבקת סוכר.

הערות:

  • ניתן לגוון את סוג האגוזים במתכון לפי הטעם.
  • מומלץ לאפות את העוגיות עד שהן מקבלות גוון זהוב יפה, אך לא יותר מדי כדי שלא יתייבשו.
  • ניתן לשמור את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.
Exit mobile version