פריכות, מתוקות ומושלמות לכל כוס קפה – מתכון קל ומהיר לכל המשפחה
היי חברים, כאן מנהל האתר ואני רוצה לשתף אתכם במתכון מנצח לעוגיות ביסקוויטים פשוטות אך ממכרות. אני תמיד מחפש מתכונים שכל אחד יכול להכין בקלות, בלי יותר מדי התעסקות, ושיתאימו לכל עת – בין אם זה לצד הקפה של הבוקר, לפינוק מתוק אחר הצהריים או סתם כשבא משהו קטן וטוב. המתכון הזה של ליזט יחיאל עונה בדיוק על כל הקריטריונים האלה. הוא קל כל כך שתרגישו כמו קונדיטורים מקצועיים, והתוצאה הסופית היא עוגיות פריכות עם ניחוח נפלא של קוקוס ושומשום, שפשוט נמסות בפה.
אני זוכר את הפעם הראשונה שהכנתי את העוגיות האלה. הייתי סקפטי, כי לפעמים מתכונים שנשמעים פשוטים מדי מתגלים כפחות מוצלחים, אבל כאן, ההפתעה הייתה חיובית ביותר. תוך דקות ספורות כל הבית התמלא בריח משגע של אפייה, והעוגיות יצאו מושלמות – זהובות, פריכות ומלאות בטעם. הילדים שלי חיסלו אותן עוד לפני שהספקתי לצלם תמונה ראויה לאתר, וזה מבחינתי סימן הצלחה מובהק. מאז, המתכון הזה הפך לקבוע אצלנו בבית, ואני מכין אותו כמעט בכל שבוע. הוא מושלם גם לאירוח ספונטני או כמתנה קטנה כשרוצים להביא משהו מתוק לחברים או למשפחה. אין כמו ריח של אפייה ביתית כדי למלא את הבית בחמימות ובאושר.
אני אוהב במיוחד את העובדה שהמתכון הזה דורש רק קערה אחת וכמה מרכיבים בסיסיים שיש כמעט בכל בית. אין צורך במיקסרים משוכללים או בטכניקות מורכמות. פשוט מערבבים, לשים, מרדדים ואופים. זה מתכון שמזכיר לי את סבתא שלי, שתמיד הייתה מכינה דברים פשוטים וטעימים עם כל כך הרבה אהבה. יש משהו בעוגיות האלה שמחזיר אותי לילדות, לזמנים פשוטים יותר, וזה חלק מהקסם שלהן. הן לא מתיימרות להיות משהו שהן לא, הן פשוט עוגיות טובות, אמיתיות וכנות.
טיפ קטן ממני – נסו לשחק קצת עם התוספות. אמנם המתכון המקורי מעולה כמו שהוא, אבל אם אתם אוהבים הרפתקאות קולינריות קטנות, אפשר להוסיף קצת שבבי שוקולד צ’יפס לבלילה, או אפילו מעט קינמון טחון לארומה נוספת. מי שאוהב טעם לימוני יכול לגרד קצת גרידת לימון לבלילה, זה יוסיף רעננות נהדרת. אבל גם בלי שום תוספות, העוגיות האלה פשוט מושלמות. הן שומרות על טריותן בכלי אטום למספר ימים, אם כי סביר להניח שהן ייעלמו הרבה קודם.
אני ממליץ בחום לאפות כמות כפולה ממה שאתם חושבים שתצטרכו, כי הן פשוט נחטפות. הריח לבדו מספיק כדי לפתות כל אחד לגשת למטבח ולקחת ביס. ואל תתפלאו אם תמצאו את עצמכם מכינים עוד סבב באותו יום. הן כל כך קלות להכנה וכל כך טעימות, שזה ממש קשה לעצור אחרי אחת או שתיים. תהליך ההכנה עצמו מהנה, במיוחד אם אתם מצרפים את הילדים לעזרה. זו דרך נהדרת לבלות זמן איכות יחד במטבח וליצור זיכרונות מתוקים. אז יאללה, בואו ניגש לעבודה, אני מבטיח לכם שלא תתחרטו.
מצרכים (כל המידות בכוס חד פעמית קרה)
- 150 גרם חמאה רכה
- 3/4 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 ביצה
- 1 כוס קוקוס
- 2 כפות שומשום
- 3 כוסות קמח תופח
- 1/4 כוס מים
הוראות הכנה
- בקערה גדולה, מניחים את החמאה הרכה, הסוכר וסוכר הווניל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ובהירה.
- מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב עד שהיא נטמעת לחלוטין בתערובת.
- מוסיפים את הקוקוס והשומשום ומערבבים.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח התופח, ולשים בידיים עד לקבלת בצק פירורי.
- מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. יש להקפיד לא ללוש יתר על המידה, רק עד שהבצק מתאחד.
- מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס.
- על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעובי של כ-3-4 מ”מ.
- בעזרת חותכן עוגיות או סכין, חותכים את הבצק לצורות הרצויות (ריבועים, עיגולים, כוכבים וכו’).
- מניחים את העוגיות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- בעזרת מזלג, מחוררים כל עוגייה מספר פעמים. זה יעזור לעוגיות לשמור על צורתן ויתרום לפריכות שלהן.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך כ-15-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות קלות בשוליים.
- מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להצטנן לחלוטין על רשת לפני שמאחסנים אותן בכלי אטום.
אני מקווה שתיהנו מהמתכון הזה כמו שאני נהנה ממנו בכל פעם מחדש. ספרו לי בתגובות איך יצא לכם, אני תמיד שמח לשמוע.
Leave a Reply