עוגיות בצק פריך מושלם עם 3 מילויים מפנקים
מתכון קל ומהיר לעוגיות פריכות עם מילוי תפוחים, שקדים או תמרים
זמן הכנה: 30 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
לבצק:
- 4 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 2 כפיות סוכר
- 1 חבילה חמאה / מרגרינה / מחמאה (200 גרם)
- ¼ כוס שמן
- ½ כוס מים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 שקית אבקת סוכר (10 גרם)
למילוי תפוחים:
- 4 תפוחים (חתוכים למרובעים קטנים)
- 1 כפית קינמון
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות סוכר חום
- מיץ לימון (מחצי לימון)
- 1 כף קורנפלור
למילוי שקדים:
- 1 כוס שקדים (טחונים דק)
- ¾ כוס אבקת סוכר
- 1 חלבון ביצה
- ½ כפית תמצית וניל
- 5 טיפות מי ורדים
- ¼ כפית הל
למילוי תמרים:
- 12 תמרים (גדולים)
- ½ כוס פקאנים + אגוזים
- 1 כפית קינמון
אופן הכנה:
הכנת הבצק:
- במיקסר, ערבלו את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה. אין צורך להשהות במקרר.
הכנת המילויים:
- בחרו את המילוי הרצוי והכינו לפי ההוראות:
- מילוי תפוחים: ערבבו את כל מצרכי המילוי בקערה.
- מילוי שקדים: ערבבו את כל מצרכי המילוי בקערה.
- מילוי תמרים: מעכו את התמרים במיקסר. העבירו לקערה והוסיפו את הקינמון והאגוזים.
הכנת העוגיות ואפייה:
- רדדו את הבצק למלבן גדול ודק.
- סמנו את חצי מהמלבן עם קורצן מרובע.
- מעל הסימון, הניחו את המילוי שבחרתם.
- קפלו את חצי המלבן שלא סימנתם מעל המילוי.
- בעזרת קורצן, חתכו עד הסוף (כמו בהכנת רביולי).
- אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 18-25 דקות.
- פזרו אבקת סוכר בעודן חמות.
מתכון של נעמי ברוכים
Leave a Reply