עוגיות שומשום, שקדים וגרעינים קריספיות
זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: 15-20 דקות
מצרכים:
- 3 חלבונים
- 1/2 כוס סוכר (אפשר להחליף 1/4 כוס בסוכר דמררה לקבלת צבע עמוק יותר)
- 1 ו-1/2 כוסות שומשום
- 1 כוס גרעיני חמניה או דלעת (לא חובה, ניתן להשמיט ולהוסיף עוד 1/2 כוס שומשום)
- 1 כוס שקדים פרוסים דק ללא קליפה
- 1 כפית תמצית וניל
שומשומיות – חן במטבח
מתכונים נוספים
עוגיות חלבה נימוחות בפה מתכון מעלף ב-5 דקות
עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים מתכון מעלף
עוגיות תמרים קינמון עיראקיות מתכון נדיר – בעבע בתמר
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, ערבבו את כל המצרכים יחד (אין צורך להקציף את החלבונים).
- חממו תנור ל-170 מעלות.
- רפדו תבנית בנייר אפייה.
- בעזרת כפית קטנה, הניחו תלוליות מהתערובת על נייר האפייה ושטחו אותן מעט.
- אפו כ-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
- הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לעוגיות להתקרר מעט.
- הכניסו את התבנית שוב לתנור לכמה דקות נוספות, עד שהעוגיות מתייבשות ונהיות קריספיות.
- הוציאו מהתנור והניחו לעוגיות להצטנן לחלוטין לפני ההגשה.
טיפ: אם אתם מוותרים על גרעיני החמניה או הדלעת, הוסיפו עוד 1/2 כוס שומשום לתערובת.
צילום והכנה : שרה יוסף.
Leave a Reply