עוגיות ירח שקדים פריכות ונימוחות בפה: מתכון נדיר

עוגיות ירח שקדים
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

עוגיות ירח שקדים פריכות ונימוחות בפה: מתכון מושלם לכל אירוע

מחפשים מתכון לעוגיות מיוחדות וטעימות שיהפכו כל חגיגה למושלמת? עוגיות ירח שקדים הן התשובה! הן פריכות, נימוחות בפה, וקלות להכנה. בעזרת תבנית ירח מיוחדת (שתוכלו למצוא באתרים כמו אלי אקספרס), תוכלו ליצור עוגיות מרשימות ביופיין ובטעמן. במאמר זה נציג בפניכם מתכון מנצח לעוגיות ירח שקדים, טיפים לשדרוג, רעיונות להגשה, וערכים תזונתיים שיעזרו לכם לשמור על אורח חיים מאוזן.

קצת על עוגיות ירח שקדים

עוגיות ירח שקדים הן עוגיות מסורתיות שמקורן במטבח היהודי-ספרדי. הן נאפות לרוב בחגים כמו ראש השנה, ומכונות גם “סהרוני שקדים” בשל צורתן הייחודית. העוגיות עשויות מבצק פריך המבוסס על קמח שקדים, המעניק להן טעם אגוזי עשיר ומרקם נימוח.

השימוש בקמח שקדים במתכון הופך את העוגיות לאופציה מצוינת עבור אנשים המעוניינים להפחית את צריכת החיטה שלהם. בנוסף, קמח שקדים עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים, וויטמינים מקבוצת B, התורמים לתחושת שובע ולעיכול תקין.

ערכים תזונתיים

מרכיב קלוריות חלבון פחמימות שומנים סיבים תזונתיים
מחמאה (200 גרם) 1460 0 גרם 0 גרם 160 גרם 0 גרם
אבקת סוכר (100 גרם) 387 0 גרם 99.9 גרם 0 גרם 0 גרם
קמח שקדים (200 גרם) 1164 40 גרם 56 גרם 96 גרם 20 גרם
קמח (250 גרם) 875 25 גרם 187.5 גרם 2.5 גרם 12.5 גרם
אבקת אפייה (1 כפית) 2 0 גרם 1 גרם 0 גרם 0 גרם
קורנפלור (2 כפות) 60 0 גרם 15 גרם 0 גרם 0 גרם

שימו לב: ערכים אלו הינם הערכות בלבד ועשויים להשתנות בהתאם לסוג המרכיבים הספציפי שתבחרו.

טיפים לשדרוג והצעות הגשה

  • להעשרת הטעם: ניתן להוסיף תמצית וניל, גרידת לימון או תפוז, או קינמון לבצק.
  • למראה חגיגי: ניתן לטבול את העוגיות בשוקולד מומס לאחר האפייה ולפזר עליהן סוכריות צבעוניות או אגוזים קצוצים.
  • להגשה מרשימה: סדרו את עוגיות הירח בצורת פירמידה או מגדל על צלחת הגשה יפה.
  • לאחסון: שמרו את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 5 ימים, או במקפיא עד חודש.

רעיונות להגשה

  • הגישו את עוגיות הירח לצד כוס תה או קפה חם.
  • שלבו את העוגיות במגש קינוחים חגיגי לצד עוגות ופירות.
  • ארזו את העוגיות בקופסאות יפות והעניקו אותן כמתנה לחברים ובני משפחה.

זמן הכנה ודרגת קושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • דרגת קושי: קל

מתכון: עוגיות ירח שקדים

מצרכים:

  • 200 גרם מחמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם קמח שקדים
  • 250 גרם קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות קורנפלור
  • לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את המחמאה הרכה עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת קרמית.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים היבשים (קמח שקדים, קמח, אבקת אפייה וקורנפלור) ומעבדים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  3. אם הבצק יבש מדי, ניתן להוסיף 2 כפות מים פושרים.
  4. יוצרים עוגיות בעזרת תבנית ירח או בעזרת הידיים.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות (אפייה רגילה) כ-18-20 דקות. שימו לב: העוגיות נשרפות מהר, לכן חשוב להשגיח על המגש.
  6. מצננים את העוגיות לחלוטין וזורים אבקת סוכר.

מתכון של תמי מורד

Exit mobile version