עוגיות מגולגלות מעמול של פעם: מתכון נוסטלגי וטעים

עוגיות מגולגלות מעמול של פעם: מתכון נוסטלגי וטעים
2/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

עוגיות מגולגלות עם טעם של פעם, שכולם יתעלפו מהן!

מאת: דניאל שושן

מי שמתגעגע לטעם של פעם, אלו המגולגלות הכי הכי! מגולגלות אמיתיות של פעם זה עם כמה טיפות תמצית מי זהר בבצק, ותמרים עם אגוזים קצוצים, מעט ציפורן ומעט אגוז מוסקט. כשאני מכינה, כולם מתעלפים מהטעם. זה מתכון של הסבתות!

מצרכים

  • 1 ק”ג קמח
  • כוס סולת
  • חצי כוס סוכר
  • 400 גרם מרגרינה רכה בטמפרטורת החדר / חמאה
  • חצי כוס שמן
  • חצי כוס מיץ תפוזים
  • 2-3 טיפות תמצית מי זהר (קונים רק את התמצית בבקבוקון קטנטן של שמן מי זהר, לחפש בחנויות תבלינים)
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • קורט מלח

למילוי

  • ממרח תמרים
  • ציפורן
  • קינמון
  • אגוזים קצוצים

אופן ההכנה

  1. מעבדים את כל המרכיבים לבצק אחיד.
  2. נותנים לבצק לנוח 15-20 דקות, אפשר גם כמה שעות במקרר.
  3. מחלקים ל 6-8 חלקים.
  4. פותחים למלבן ומרחים ממרח תמרים בנדיבות. את ממרח התמרים מחממים מעט במיקרוגל ומערבבים היטב עם חצי כוס אגוזים קצוצים, רבע כפית אגוז מוסקט או קינמון וקמצוץ ציפורן.
  5. מגלגלים לכרוכית וחותכים לפני האפייה.
  6. לאפיית מעמולים, משתמשים במילוי תמרים בוואקום עם כוס אגוזים קצוצים ואגוז מוסקט עם ציפורן.
  7. אופים ב-180 מעלות עד להזהבה.
  8. בהגשה, מפזרים מעל אבקת סוכר.

בהצלחה!