עוגיות מגולגלות משמרים במילוי שוקולד

עוגיות מגולגלות משמרים במילוי שוקולד
2.3/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

מתכון של נועם זיגדון

מתכון קל ומהיר לעוגיות שמרים טעימות במילוי שוקולד, ללא צורך בהתפחה. מושלם למי שרוצה להכין עוגיות טעימות בלי לחכות שעות להתפחה.

מצרכים לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 100 גרם מחמאה או חמאה רכה
  • ¾ כוס מים או חלב
  • 2 ביצים L
  • ½ כפית שטוחה מלח
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 כף שמרים

מצרכים למילוי:

  • ממרח שוקולד (השחר/ קינדר/ נוטלה)

אופן ההכנה:

  1. ללוש את כל מצרכי הבצק במיקסר כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך ואחיד.
  2. להעביר את הבצק למשטח מקומח ולחלק ל-4 חלקים שווים.
  3. לכדרר כל חלק לכדור, לכסות ולתת לבצק לנוח 10 דקות.
  4. לפתוח כל כדור בצק למלבן דק.
  5. למרוח שכבה נדיבה של ממרח שוקולד על כל מלבן בצק.
  6. לגלגל כל מלבן לרולדה.
  7. להבריש את הרולדות בביצה טרופה.
  8. לחרוץ חריצים לאורך הרולדות, לא עד הסוף.
  9. לאפות את הרולדות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד להזהבה.
  10. לאחר האפייה, לחרוץ שוב את העוגיות לאורך החריצים.

בתאבון!