מתכון של נועם זיגדון
מתכון קל ומהיר לעוגיות שמרים טעימות במילוי שוקולד, ללא צורך בהתפחה. מושלם למי שרוצה להכין עוגיות טעימות בלי לחכות שעות להתפחה.
מצרכים לבצק:
- 500 גרם קמח
- 100 גרם מחמאה או חמאה רכה
- ¾ כוס מים או חלב
- 2 ביצים L
- ½ כפית שטוחה מלח
- ¼ כוס סוכר
- 1 כף שמרים
מצרכים למילוי:
- ממרח שוקולד (השחר/ קינדר/ נוטלה)
אופן ההכנה:
- ללוש את כל מצרכי הבצק במיקסר כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך ואחיד.
- להעביר את הבצק למשטח מקומח ולחלק ל-4 חלקים שווים.
- לכדרר כל חלק לכדור, לכסות ולתת לבצק לנוח 10 דקות.
- לפתוח כל כדור בצק למלבן דק.
- למרוח שכבה נדיבה של ממרח שוקולד על כל מלבן בצק.
- לגלגל כל מלבן לרולדה.
- להבריש את הרולדות בביצה טרופה.
- לחרוץ חריצים לאורך הרולדות, לא עד הסוף.
- לאפות את הרולדות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד להזהבה.
- לאחר האפייה, לחרוץ שוב את העוגיות לאורך החריצים.
בתאבון!
Leave a Reply