מצרכים:
- 100 גרם חמאה מלוחה, רכה בטמפרטורת החדר וחתוכה לקוביות
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס מים פושרים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 ק"ג קמח תופח (או קמח רגיל + שקית אבקת אפייה)
- 1 ביצה טרופה, למריחה
- שומשום, לציפוי
עוגיות עבאדי – מתכון לעוגיות עבאדי מלוחות -ביגלה שומשום- ללא ביצים וללא סוכר
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה: שמים את החמאה, שמן, מים ומלח. מערבלים במהירות נמוכה.
- מוסיפים את הקמח בהדרגה: ממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד שהקמח נטמע בבצק. מעלים את מהירות המיקסר לגבוהה, עד לקבלת בצק אחיד ורך.
- מכינים את העוגיות: קורצים מהבצק כדורים קטנים (בגודל פינג פונג). מגלגלים כל כדור לרצועה קצרה ודקה. סוגרים לצורת חישוק.
- טובלים ומצפים: טובלים את חלקן העליון של העוגיות בביצה הטרופה, ומצפים בשומשום.
- אופים: מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד המצופה פונה כלפי מעלה. אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד להזהבה.
- מצננים ושומרים: מצננים את העוגיות לחלוטין לפני שמכניסים אותן לכלי אטום.
טיפ: ניתן לגוון את הציפוי בשומשום קלוי, קצח, פרג או כל תוספת אחרת שאוהבים.
מתכון של אתי ממן צילום והכנה מירי גולני
Leave a Reply