עוגיות מלוחות המתכון הכי מוצלח

3.7/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

מצרכים:

  • 100 גרם חמאה מלוחה, רכה בטמפרטורת החדר וחתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 ק"ג קמח תופח (או קמח רגיל + שקית אבקת אפייה)
  • 1 ביצה טרופה, למריחה
  • שומשום, לציפוי

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה: שמים את החמאה, שמן, מים ומלח. מערבלים במהירות נמוכה.
  2. מוסיפים את הקמח בהדרגה: ממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד שהקמח נטמע בבצק. מעלים את מהירות המיקסר לגבוהה, עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  3. מכינים את העוגיות: קורצים מהבצק כדורים קטנים (בגודל פינג פונג). מגלגלים כל כדור לרצועה קצרה ודקה. סוגרים לצורת חישוק.
  4. טובלים ומצפים: טובלים את חלקן העליון של העוגיות בביצה הטרופה, ומצפים בשומשום.
  5. אופים: מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד המצופה פונה כלפי מעלה. אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד להזהבה.
  6. מצננים ושומרים: מצננים את העוגיות לחלוטין לפני שמכניסים אותן לכלי אטום.

טיפ: ניתן לגוון את הציפוי בשומשום קלוי, קצח, פרג או כל תוספת אחרת שאוהבים.

מתכון של אתי ממן צילום והכנה מירי גולני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *