מתכון לעוגיות קרקר בריאות וטעימות
זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: 20-25 דקות סה"כ: 40-45 דקות
מצרכים:
- 5 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כוס שמן
- 1/2 כף מלח גס
- 1 ו-1/4 כוסות מים חמים
- 1 כוס שומשום
- 3/4 כוס גרעיני חמניה
- 1/4 כוס זרעי פשתן או קצח
- 1 כף חומץ
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כפית סוכר (דמררה או רגיל)
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, לערבב את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, מלח גס, שומשום, גרעיני חמניה וזרעי פשתן/קצח.
- הוסיפו את השמן, חומץ, שמן שומשום וסוכר. ערבבו היטב.
- הוסיפו בהדרגה את המים החמים ולושו את הבצק עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו עוד מעט מים.
- הניחו לבצק לנוח כ-10 דקות.
- חממו תנור ל-200 מעלות.
- רדדו את הבצק על משטח מקומח לעובי בינוני.
- בעזרת סכין או גלגלת פיצה, חתכו את הבצק לצורות הרצויות: עיגולים, מקלות או ריבועים.
- הניחו את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אפו בתנור החם כ-20-25 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. שימו לב שהעוגיות לא נשרפות.
- הוציאו את העוגיות מהתנור והניחו להן להתקרר לחלוטין על התבנית. לאחר מכן, הכניסו את התבנית לתנור ל-5 דקות נוספות לייבוש נוסף.
העוגיות הקריספיות והטעימות שלכם מוכנות!
צילום והכנה : שרה יוסף
Leave a Reply