עוגיות מלוחות נדירות ללא ביצים וללא מרגרינה

2.2/5 - למתכון דירוג של 8 חובבי בישול

מתכון לעוגיות קרקר בריאות וטעימות

זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: 20-25 דקות סה"כ: 40-45 דקות

מצרכים:

  • 5 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס שמן
  • 1/2 כף מלח גס
  • 1 ו-1/4 כוסות מים חמים
  • 1 כוס שומשום
  • 3/4 כוס גרעיני חמניה
  • 1/4 כוס זרעי פשתן או קצח
  • 1 כף חומץ
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כפית סוכר (דמררה או רגיל)

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, לערבב את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, מלח גס, שומשום, גרעיני חמניה וזרעי פשתן/קצח.
  2. הוסיפו את השמן, חומץ, שמן שומשום וסוכר. ערבבו היטב.
  3. הוסיפו בהדרגה את המים החמים ולושו את הבצק עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו עוד מעט מים.
  4. הניחו לבצק לנוח כ-10 דקות.
  5. חממו תנור ל-200 מעלות.
  6. רדדו את הבצק על משטח מקומח לעובי בינוני.
  7. בעזרת סכין או גלגלת פיצה, חתכו את הבצק לצורות הרצויות: עיגולים, מקלות או ריבועים.
  8. הניחו את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. אפו בתנור החם כ-20-25 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. שימו לב שהעוגיות לא נשרפות.
  10. הוציאו את העוגיות מהתנור והניחו להן להתקרר לחלוטין על התבנית. לאחר מכן, הכניסו את התבנית לתנור ל-5 דקות נוספות לייבוש נוסף.

העוגיות הקריספיות והטעימות שלכם מוכנות!

צילום והכנה : שרה יוסף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *