עוגיות מלוחות פריכות ונימוחות בפה

3.4/5 - למתכון דירוג של 14 חובבי בישול

עוגיות מלוחות פריכות ונימוחות בפה

זמן הכנה: 30 דקות + שעת מנוחה דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 2 שקיות אבקת אפיה (20 גרם)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 חבילה מרגרינה (200 גרם – רכה)
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס שומשום
  • ¼1 כפות מלח
  • ½1 כוסות מים מהברז
  • ביצה טרופה (להברשה)
  • שומשום נוסף (לפזר מעל)

מתכונים נוספים

אופן הכנה:

  1. מערבבים את היבשים: בקערה גדולה, מערבבים היטב את הקמח המנופה, אבקת האפיה והשמרים היבשים.
  2. מוסיפים את הרטובים: מוסיפים לקערה את המרגרינה הרכה, השמן, השומשום, המלח והמים. לשים היטב את כל החומרים עד לקבלת בצק קטיפתי ורך.
  3. מנוחה: מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח כשעה בטמפרטורת החדר או במקרר.
  4. מרדדים וחותכים: מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה למלבן גדול ודק. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה, חותכים את הבצק לריבועים או מלבנים בגודל הרצוי.
  5. מברישים ואופים: מברישים את העוגיות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום נוסף. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות.
  6. מצננים ונהנים: מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים על רשת. מאחסנים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

מתכון של אורה ארגוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *