עוגיות קוואקר ביתיות וטעימות

עוגיות קוואקר ביתיות וטעימות
3.1/5 - למתכון דירוג של 13 חובבי בישול

מתכון של נעמי שושן

עוגיות קוואקר הן פינוק מושלם לימים עמוסים. הן קלות להכנה, בריאות וטעימות להפליא.

מצרכים:

  • כוס קמח (140 גרם, אפשר קמח כוסמין)
  • כפית אבקת אפייה
  • רבע כפית סודה לשתייה
  • רבע כפית מלח
  • 200 גרם חמאה רכה
  • רבע כוס סוכר חום
  • חצי כוס סוכר רגיל
  • ביצה
  • שקית וניל
  • 2 כוסות וחצי שיבולת שועל שלמה (אפשר לערבב עם קצת שיבולת שועל אינסטנט)

אופן ההכנה:

  1. ערבבו יחד את כל המרכיבים בקערה גדולה עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. כדרו כדורים מהתערובת והניחו על גבי נייר אפייה במרווחים.
  3. פחשו מעט כל כדור.
  4. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך רבע שעה. שימו לב שהעוגיות מתפשטות בזמן האפייה.
  5. לאחר האפייה קררו את העוגיות וחלצו אותן מנייר האפייה.

טיפ: ניתן להוסיף לתערובת אגוזים או נטיפי שוקולד.

בתאבון!