מתכון של נעמי שושן
עוגיות קוואקר הן פינוק מושלם לימים עמוסים. הן קלות להכנה, בריאות וטעימות להפליא.
מצרכים:
- כוס קמח (140 גרם, אפשר קמח כוסמין)
- כפית אבקת אפייה
- רבע כפית סודה לשתייה
- רבע כפית מלח
- 200 גרם חמאה רכה
- רבע כוס סוכר חום
- חצי כוס סוכר רגיל
- ביצה
- שקית וניל
- 2 כוסות וחצי שיבולת שועל שלמה (אפשר לערבב עם קצת שיבולת שועל אינסטנט)
אופן ההכנה:
- ערבבו יחד את כל המרכיבים בקערה גדולה עד לקבלת תערובת אחידה.
- כדרו כדורים מהתערובת והניחו על גבי נייר אפייה במרווחים.
- פחשו מעט כל כדור.
- הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך רבע שעה. שימו לב שהעוגיות מתפשטות בזמן האפייה.
- לאחר האפייה קררו את העוגיות וחלצו אותן מנייר האפייה.
טיפ: ניתן להוסיף לתערובת אגוזים או נטיפי שוקולד.
בתאבון!
Leave a Reply