עוגיות ריבה ותמרים מבצק פריך

עוגיות ריבה ותמרים מבצק פריך
3/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

מתכון של אורית חדידה

מתכון פשוט וקל להכנת בצק פריך וטעים שמתאים למגוון עוגיות ממולאות. ניתן למלא את העוגיות בממרח תמרים, שוקולד, ריבה או כל מילוי אחר שאוהבים.

מצרכים לבצק:

  • ק”ג קמח רגיל
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 חבילות מרגרינה רכה (או מחמאה/חמאה)

מילוי אפשרי:

  • ממרח תמרים, קינמון ואגוזים
  • ממרח שוקולד
  • ריבה וקוקוס

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק יחד עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות (עדיף לילה שלם).
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים.

הכנת עוגיות:

  • עוגיות פרח:
    1. מרדדים חלק מהבצק וחותכים בעזרת חותכן בצורת פרח.
    2. אופים כ-15 דקות בחום של 180 מעלות.
    3. ממלאים בריבה לאחר האפייה.
  • עוגיות מגולגלות:
    1. מרדדים כל חלק מהבצק ומורחים במילוי הרצוי.
    2. מגלגלים, חותכים ומניחים על נייר אפייה.
    3. אופים עד להזהבה קלה בחום של 180 מעלות.