עוגיות רייבה מרוקאיות מתכון מנצח

עוגיות רייבה מרוקאיות
5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

מתכון של רונית פרץ

עוגיות חול או רייבה הן עוגיות מרוקאיות מסורתיות פריכות ועדינות, הנמסות בפה. הן קלות מאוד להכנה ודורשות רק שלושה מצרכים בסיסיים.

מצרכים:

  • כוס שמן
  • כוס אבקת סוכר
  • 2.5 כוסות קמח (בערך)

אופן ההכנה:

  1. בקערה, ערבבו היטב את השמן ואבקת הסוכר.
  2. הוסיפו את הקמח בהדרגה ולושו עד לקבלת בצק רך, גמיש ונעים. במידה והבצק יבש, הוסיפו מעט שמן.
  3. צרו כדורים מהבצק ונעצו גומה במרכז כל כדור.
  4. פזרו קינמון מעל העוגיות.
  5. אפו את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-15 דקות.

הערות:

  • יש להקפיד על מידות מדויקות באמצעות כוס חד פעמית שתייה חמה.
  • זמן האפייה לא יעלה על רבע שעה, אחרת העוגיות יתקשו.
  • הוציאו את העוגיות מהתנור והניחו להן להתקרר. הן יתייצבו בטמפרטורת החדר.

טיפ:

  • ניתן להוסיף שקדים קצוצים או אגוזים קצוצים לבצק לפני האפייה.