מתכון של רונית פרץ
עוגיות חול או רייבה הן עוגיות מרוקאיות מסורתיות פריכות ועדינות, הנמסות בפה. הן קלות מאוד להכנה ודורשות רק שלושה מצרכים בסיסיים.
מצרכים:
- כוס שמן
- כוס אבקת סוכר
- 2.5 כוסות קמח (בערך)
אופן ההכנה:
- בקערה, ערבבו היטב את השמן ואבקת הסוכר.
- הוסיפו את הקמח בהדרגה ולושו עד לקבלת בצק רך, גמיש ונעים. במידה והבצק יבש, הוסיפו מעט שמן.
- צרו כדורים מהבצק ונעצו גומה במרכז כל כדור.
- פזרו קינמון מעל העוגיות.
- אפו את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-15 דקות.
הערות:
- יש להקפיד על מידות מדויקות באמצעות כוס חד פעמית שתייה חמה.
- זמן האפייה לא יעלה על רבע שעה, אחרת העוגיות יתקשו.
- הוציאו את העוגיות מהתנור והניחו להן להתקרר. הן יתייצבו בטמפרטורת החדר.
טיפ:
- ניתן להוסיף שקדים קצוצים או אגוזים קצוצים לבצק לפני האפייה.
Leave a Reply