עוגיות שקדים מיוחדות מתכון נדיר

עוגיות שקדים מיוחדות
2.9/5 - למתכון דירוג של 25 חובבי בישול

מתכון של אילנה בוכריס

מתכון נפלא וקל להכנה לפקעות שקדים נימוחות ללא גלוטן, מושלם לשבתות וחגים. ניתן להחליף את השקדים בבוטנים לקבלת טעם אגוזי עשיר.

מצרכים:

  • 3 כוסות שקדים מולבנים טחונים
  • כוס סוכר
  • 2-1 כפות קינמון
  • מעט ציפורן
  • 1 אבקת אפייה
  • 2 ביצים
  • אבקת סוכר לציפוי

אופן הכנה:

  1. בקערה גדולה, ערבבו היטב את כל החומרים: שקדים טחונים, סוכר, קינמון, ציפורן, אבקת אפייה וביצים.
  2. לושו את הבצק היטב והניחו לו לנוח כ-10 דקות.
  3. צרו עיגולים קטנים מהבצק וגלגלו אותם באבקת סוכר.
  4. הניחו את העוגיות בעטרות נייר מספר 1.5.
  5. אפו את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 8 דקות בדיוק.
  6. קררו את העוגיות היטב לפני ההגשה.

טיפ:

  • שימו לב לזמן האפייה, 8 דקות בדיוק יספיקו לקבלת פקעות שקדים נימוחות. אפייה ארוכה יותר תייבש את העוגיות.