מתכון של מלכה כחלון
עוגיות שקדים פריכות וטעימות במיוחד, ללא גלוטן! המתכון קל להכנה ומתאים במיוחד למי שמחפש עוגיות טעימות וקלות להכנה. נסו ותיהנו!
מצרכים:
- 5 כוסות שקדים מולבנים טחונים
- 4 חלבונים
- קורט מלח
- 4 כוסות אבקת סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 כפיות תמצית שקדים
- 2 כפות קורנפלור
- כפית אבקת אפייה
- 15 גרגירי מסטיקא (מסקצ’ה, ניתן לקנות בחנויות תבלינים)
- כף רוזטה (או כפית תמצית שקדים)
- 3 כפות שקדים מרים (או תמצית שקדים מרים)
אופן ההכנה:
- מקציפים חלבונים עם מלח עד לקבלת קצף יציב.
- מוסיפים אבקת סוכר ומקפלים בעדינות.
- מוסיפים את שאר המצרכים ומקפלים לתערובת אחידה.
- משמנים ידיים, יוצרים כדורים במשקל 40 גרם כל אחד (או פחות, לפי הגודל הרצוי).
- נועצים שקד במרכז כל עוגייה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, 18-20 דקות.
הערות:
- ניתן להמיר את הרוזטה בכפית תמצית שקדים.
- אם אין לכם מסטיקא, ניתן להכין את העוגיות גם בלעדיו.
Leave a Reply