עוגיות שקדים ממכרות ללא גלוטן

עוגיות שקדים ממכרות ללא גלוטן
2.9/5 - למתכון דירוג של 14 חובבי בישול

מתכון של מלכה כחלון

עוגיות שקדים פריכות וטעימות במיוחד, ללא גלוטן! המתכון קל להכנה ומתאים במיוחד למי שמחפש עוגיות טעימות וקלות להכנה. נסו ותיהנו!

מצרכים:

  • 5 כוסות שקדים מולבנים טחונים
  • 4 חלבונים
  • קורט מלח
  • 4 כוסות אבקת סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 כפיות תמצית שקדים
  • 2 כפות קורנפלור
  • כפית אבקת אפייה
  • 15 גרגירי מסטיקא (מסקצ’ה, ניתן לקנות בחנויות תבלינים)
  • כף רוזטה (או כפית תמצית שקדים)
  • 3 כפות שקדים מרים (או תמצית שקדים מרים)

אופן ההכנה:

  1. מקציפים חלבונים עם מלח עד לקבלת קצף יציב.
  2. מוסיפים אבקת סוכר ומקפלים בעדינות.
  3. מוסיפים את שאר המצרכים ומקפלים לתערובת אחידה.
  4. משמנים ידיים, יוצרים כדורים במשקל 40 גרם כל אחד (או פחות, לפי הגודל הרצוי).
  5. נועצים שקד במרכז כל עוגייה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, 18-20 דקות.

הערות:

  • ניתן להמיר את הרוזטה בכפית תמצית שקדים.
  • אם אין לכם מסטיקא, ניתן להכין את העוגיות גם בלעדיו.
Exit mobile version