מתכון של נטע אלקיים
מתכון פשוט וקל להכנה לעוגיות תמרים פריכות וטעימות במיוחד. עם מלית תמרים עשירה, אגוזים פריכים ותוספת של חלבה, העוגיות האלה יכבשו אתכם מהביס הראשון.
מצרכים:
- 4 כוסות קמח
- 200 גרם מחמאה/חמאה רכה (לא מומסת)
- 1 אבקת אפייה
- 1 סוכר וניל
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מיץ תפוזים/מים
- ממרח תמרים
- אגוזים, בוטנים, חלבה (לקישוט)
אופן הכנה:
- ערבבו בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת בצק חלק.
- הכניסו את הבצק למקרר לחצי שעה לפחות.
- חלקו את הבצק ל-4 חלקים.
- רדדו כל חלק למלבן על משטח מקומח היטב.
- מרחו ממרח תמרים על הבצק.
- פזרו אגוזים, בוטנים וחלבה מעל ממרח התמרים.
- גלגלו את הבצק לרולדה וחתכו לפרוסות (לא עד הסוף).
- אפו בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך חצי שעה.
טיפ: ניתן לגוון את המלית עם ממרח שוקולד או כל ממרח אחר שאוהבים.
Leave a Reply