עוגיות תמרים ממכרות

עוגיות תמרים ממכרות
1/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון של נטע אלקיים

מתכון פשוט וקל להכנה לעוגיות תמרים פריכות וטעימות במיוחד. עם מלית תמרים עשירה, אגוזים פריכים ותוספת של חלבה, העוגיות האלה יכבשו אתכם מהביס הראשון.

מצרכים:

  • 4 כוסות קמח
  • 200 גרם מחמאה/חמאה רכה (לא מומסת)
  • 1 אבקת אפייה
  • 1 סוכר וניל
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים/מים
  • ממרח תמרים
  • אגוזים, בוטנים, חלבה (לקישוט)

אופן הכנה:

  1. ערבבו בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת בצק חלק.
  2. הכניסו את הבצק למקרר לחצי שעה לפחות.
  3. חלקו את הבצק ל-4 חלקים.
  4. רדדו כל חלק למלבן על משטח מקומח היטב.
  5. מרחו ממרח תמרים על הבצק.
  6. פזרו אגוזים, בוטנים וחלבה מעל ממרח התמרים.
  7. גלגלו את הבצק לרולדה וחתכו לפרוסות (לא עד הסוף).
  8. אפו בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך חצי שעה.

טיפ: ניתן לגוון את המלית עם ממרח שוקולד או כל ממרח אחר שאוהבים.