עוגת אגוזים וקצפת מהסרטים

עוגת אגוזים וקצפת מהסרטים
3.5/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

עוגת אגוזים וקצפת פשוט מדהימה

מתכון של מילי סטמקר

מצרכים:

  • 5 ביצים
  • כוס וחצי סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • שקית אבקת אפייה
  • כוס חלב או מיץ תפוזים
  • 3/4 כוס שמן
  • 100 גרם שוקולד מריר מגורד
  • 50 גרם אגוזי מלך גרוסים או טחונים

לקרם וניל:

  • כוס חלב
  • מיכל שמנת מתוקה/או פרווה
  • אינסטנט וניל

אופן ההכנה:

  1. בקערה, להקציף ביצים שלמות עם סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  2. להוסיף תוך כדי הקצפה איטית: שמן, חלב או מיץ, קמח, אבקת אפייה, שוקולד ואגוזים ולערבב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. לשמן תבנית 26.
  4. לאפות בחום של 175 מעלות כ-40 דקות.
  5. לצנן קצת את העוגה.
  6. להרטיב את העוגה: לקחת חצי כוס מים רותחים וכפית נס קפה שטוחה, לערבב ולהרטיב את העוגה מעל עם כפית.
  7. להכין את הקרם: להקציף יחד כוס חלב, מיכל שמנת מתוקה/פרווה ואינסטנט וניל.
  8. לצפות את העוגה עם הקרם ולפזר מעל מעט אגוזים ומעט שוקולד מגורד.

הערות:

  • המידה למתכון בכוס אוניברסלית.
  • כדאי להכין יום לפני הגשה.
  • להכניס למקרר.

עוגת אגוזים וקצפת קלאסית וקלה להכנה! מושלמת לאירוח או סתם לפינוק מתוק. הקצפת והאגוזים מוסיפים טעם ומרקם עשיר שיהפוך כל ביס לחגיגה.

Exit mobile version