עוגת אגוזים וקינמון (מתכון משודרג)
זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: כ-30-40 דקות
מצרכים:
- 1 וחצי כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 כוס מיץ תפוזים
- ¾ כוס שמן
- 1 כף קינמון
- 2 כפות סוכר
- 3 כפות אגוזי מלך טחונים
מתכון לעוגת אגוזים וקינמון
מתכונים נוספים
עוגת ביסקוויטים לוטוס מושחתת עם שכבות קרם עשירות
עוגת שמרים שוקולד עשירה עם מלית מפנקת
מתכון לעוגת שמרים שוקולד מושחתת
אופן ההכנה:
- מערבבים את הבלילה: בקערת המיקסר, ערבבו את הביצים, סוכר, סוכר וניל, מיץ תפוזים ושמן עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה: הנמיכו את מהירות המיקסר והוסיפו בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה. ערבבו עד שהקמח נטמע בתערובת ואין גושים.
- מכינים את תערובת הקינמון: בקערה נפרדת, ערבבו את הקינמון, 2 כפות סוכר ואגוזי המלך הטחונים.
- מרכיבים את העוגה: שפכו חצי מכמות הבלילה לתבנית משומנת. פזרו מעל מחצית מתערובת הקינמון. שפכו את יתרת הבלילה ומעליה פזרו את יתרת תערובת הקינמון.
- אופים: הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפו כ-30-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
טיפ: ניתן להוסיף לתערובת הקינמון גם צימוקים או חמוציות קצוצות.
מתכון של חן אסרף.
Leave a Reply