מתכון של חני קונאשוילי
עוגת ביסקוויטים קלה להכנה עם טעם אלוהי של אלפחורס! קוקוס קלוי וריבת חלב משדרגים את העוגה הפשוטה הזו והופכים אותה לקינוח מושלם לשבת או לכל אירוע חגיגי.
מצרכים:
- 2 שרוולי פתי בר
- 500 מ”ל שמנת מתוקה
- חצי כוס חלב
- שקית אינסטנט פודינג וניל
- כף סוכר
- 1 סוכר וניל
- גביע גבינת שמנת
- 3 כפות ריבת חלב
- שליש כוס חלב
- 100 גרם קוקוס
אופן ההכנה:
הכנת הקרם:
- מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, חלב, סוכר וסוכר וניל.
- מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים עוד חצי דקה.
הכנת רוטב ריבת חלב:
- מניחים בקערה 3 כפות ריבת חלב ושליש כוס חלב. מחממים במיקרוגל כדקה.
- מערבבים היטב עד לקבלת רוטב נוזלי. במידת הצורך מוסיפים עוד חלב ומחממים. אם הרוטב דליל מדי, מוסיפים עוד ריבת חלב.
קליית קוקוס:
- קולים 100 גרם קוקוס במחבת יבשה עד להזהבה. יש להיזהר לא לשרוף את הקוקוס.
הרטבת הביסקוויטים:
- ממיסים 2 כפיות נס קפה מגורען ברבע כוס מים רותחים.
- מוסיפים מים קרים עד לקבלת כמות נוזלים רצויה להרטבת הביסקוויטים.
הרכבת העוגה:
- טובלים את הביסקוויטים בקפה ומסדרים שכבה בתבנית.
- מורחים שליש מהקרם ומפזרים קוקוס קלוי מעל.
- מרטיבים שכבה נוספת של ביסקוויטים ומניחים מעל הקרם.
- מורחים שליש נוסף מהקרם.
- מזלפים 3 כפות מרוטב ריבת החלב ומפזרים מעל מעט קוקוס קלוי.
- מרטיבים ביסקוויטים נוספים ומניחים מעל. מורחים את יתרת הקרם.
- מרטיבים ביסקוויטים לשכבה רביעית ואחרונה.
- שופכים מעל את יתרת רוטב ריבת החלב.
- מצננים במקרר כרבע שעה.
- מוציאים מהמקרר ומפזרים מעל את יתרת הקוקוס הקלוי.
- שומרים במקרר.
Leave a Reply