עוגת ביסקוויטים קלה
מרכיבים:
- תבנית: חד פעמית בגודל בינוני
- ביסקוויטים: שרוול וחצי
- שמנת מתוקה: 2 מיכלים (או שמנת צמחית לפרווה)
- אינסטנט פודינג: חבילה בטעם וניל
- חלב: ¾ כוס (או חלב סויה לפרווה)
- סוכר: 3-4 כפות
- חלב לטבילה: כמות לפי הצורך
- נס קפה נמס: כפית
- לפיזור: שוקולד חלב מגורר או שברי מקופלת
אופן ההכנה:
- מכינים את הקרם: בקערה, מקציפים יחד את השמנת המתוקה (או הצמחית), החלב (או הסויה), האינסטנט פודינג והסוכר עד לקבלת קרם יציב.
- טובלים את הביסקוויטים: מערבבים בקערית את החלב והנס קפה. טובלים כל ביסקוויט בתערובת ומסדרים בשכבה אחידה בתחתית התבנית. ניתן להשתמש בשברי ביסקוויטים כדי למלא רווחים.
- מרכיבים את העוגה:
- יוצקים מחצית מהקרם על שכבת הביסקוויטים ומיישרים.
- מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים.
- יוצקים את רוב הקרם הנותר, ומשאירים מעט בצד.
- מסדרים שכבה שלישית של ביסקוויטים טבולים.
- מכסים בשכבה דקה של הקצפת הנותרת.
- מגררים שוקולד חלב באופן שווה מעל העוגה.
- מצננים: מכניסים למקרר להתייצבות של לפחות שעתיים.
בתאבון!
מתכון של שירלי לוי.
Leave a Reply