עוגת ביסקוויטים ללא אפייה – קלה וטעימה ב-15 דקות
זמן הכנה: 15 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 400 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 80 גרם אינסטנט וניל
- 1 כפית תמצית וניל (לקצפת)
- עוגיות לשון החתול / ביסקוויטים
- 1 כוס מים רותחים
- 1 כף גדושה נס קפה
- 1 כפית תמצית וניל (לקפה)
- 3 כפות סוכר (לא חובה)
- לציפוי: שוקולד, אגוזים טחונים, קוקוס, סוכריות וכו'
אופן הכנה:
-
הכנת הקצפת:
- בקערה, ערבל מעט את השמנת המתוקה.
- הוסף את האינסטנט וניל ותמצית הווניל והמשך לערבל.
- הוסף בהדרגה את החלב תוך כדי ערבול עד לקבלת קצפת יציבה.
- הנח את הקצפת בצד.
-
הכנת הקפה:
- בקערה נפרדת, ערבב את המים הרותחים, תמצית וניל, סוכר ונס קפה עד להמסת הסוכר.
- הנח בצד ל-10-15 דקות עד שיתקרר.
-
הרכבת העוגה:
- קח תבנית בגודל 20×20 ס"מ.
- טבול את הביסקוויטים בקפה לשנייה והנח אותם בתבנית צמודים זה לזה ליצירת שכבה.
- אם יש רווחים, שבור ביסקוויטים והשלם את השכבה.
- שים כמחצית מהקצפת על הביסקוויטים ויישר לשכבה אחידה, וודא שמילאת את הפינות.
- טבול ביסקוויטים נוספים בקפה והנח אותם על הקצפת.
- שים את שאר הקצפת על הביסקוויטים ויישר לשכבה אחידה.
- פזר מעל את הציפוי שבחרת.
- עטוף את התבנית בניילון נצמד והכנס למקרר לפחות לשעתיים.
טיפים:
- וודא שהקצפת ממלאת את כל התבנית ואין רווחים.
- אתה יכול להשתמש בעוגיות לשון החתול בשכבה השנייה או להכפיל את הכמויות לתבנית גדולה יותר.
מתכון של סמדר יפרח
Leave a Reply