עוגת ביסקוויטים מפנקת
מצרכים להכנת העוגה
- תותים חתוכים לפרוסות (אופציונלי)
- נוטלה או ממרח שוקולד
- חלב מרוכז ממותק או ריבת חלב
- חצי כוס חלב (אפשר להוסיף תמצית וניל לטעם)
- 2 קופסאות שמנת מתוקה להקצפה
- חצי שקית פודינג וניל (אבקה)
- 3 חבילות ביסקוויטים פתי בר (תלוי בגודל התבנית)
שלבי ההכנה:
- מערבבים את החלב עם תמצית וניל (אופציונלי) ומטבילים בו את הביסקוויטים עד שמתרככים במעט.
- מציבים שכבת ביסקוויטים ראשונה בתבנית. מורחים במרכז כל ביסקוויט שכבה דקה של נוטלה או ממרח שוקולד ומזלפים חלב מרוכז ממותק או ריבת חלב.
- מכינים את הקצפת על ידי הקצפת השמנת עם הפודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
- מפזרים את הקצפת על הביסקוויטים ועליה מסדרים פרוסות של תותים אם רוצים.
- חוזרים על הפעולות ליצירת שלוש שכבות לפחות.
- שכבת הקצפת העליונה יכולה להיות מעוטרת בתותים, מעט קקאו או שוקולד מגורד.
- מצננים לפחות שעה במקרר לפני ההגשה.
מתכון זה הינו גרסה אהובה ומשפחתית לעוגת ביסקוויטים קלאסית וטעימה. ניתן לשלב בתוכה תוספות שונות לפי הטעם האישי ובקלות להכין קינוח מפנק לכל אירוע.
בתיאבון! נשמח לשמוע כיצד יצא לכם השיתוף שלך חשוב לנו!
Leave a Reply