עוגת גבינה אפויה מושלמת של אריה רוזנשטוק

3.2/5 - למתכון דירוג של 9 חובבי בישול

מתכון לעוגת גבינה קלה ומוצלחת

צילום: רינה חדד

מצרכים:

  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 שמנת חמוצה
  • כוס וחצי סוכר
  • 7 ביצים
  • 3 כפות קמח
  • 3 כפות קורנפלור
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • גרידת לימון מלימון שלם

אופן ההכנה:

  1. חשוב לשים תבנית מים בתחתית התנור לפני האפייה ורשת מעל בשביל העוגה.
  2. לרפד תבנית 26 גבוהה או סיר ג’חנון בינוני בנייר אפייה ולשמן את הדפנות. להכניס למקפיא עד שהתערובת תהיה מוכנה.
  3. להקציף חלבונים עם הסוכר לקצף לא רך ולא ממש יציב.
  4. לערבב חלמונים עם שאר המרכיבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. לקפל את התערובת ביחד עם החלבונים המוקצפים.
  5. להעביר לתבנית, לתת כמה דפיקות על השיש להוצאת בועות אוויר.
  6. לאפות רבע שעה בחום של 200 מעלות.
  7. לאחר מכן, להוריד ל-160 מעלות ולאפות עוד 60 דקות.
  8. אפייה לא בטורבו.
  9. לפתוח את התנור שלוש פעמים במשך האפייה להוציא אדים לשתי שניות ולסגור.
  10. לאחר האפייה, להשאיר את דלת התנור פתוחה עם שיפוד עץ בין הדלת לתנור.
  11. להשאיר את העוגה בתנור לשעה לאחר האפייה.
  12. קירור מוחלט בחוץ ורק לאחר מכן להכניס למקרר.

הערות:

מתכון זה לעוגת גבינה אפויה הוא פשוט וקל להכנה. העוגה יוצאת גבוהה, אוורירית וטעימה במיוחד. הקפידו על הוראות האפייה כדי לקבל תוצאה מושלמת.