מתכון לעוגת גבינה קלה ומוצלחת
צילום: רינה חדד
מצרכים:
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 שמנת חמוצה
- כוס וחצי סוכר
- 7 ביצים
- 3 כפות קמח
- 3 כפות קורנפלור
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 3 שקיות סוכר וניל
- גרידת לימון מלימון שלם
אופן ההכנה:
- חשוב לשים תבנית מים בתחתית התנור לפני האפייה ורשת מעל בשביל העוגה.
- לרפד תבנית 26 גבוהה או סיר ג’חנון בינוני בנייר אפייה ולשמן את הדפנות. להכניס למקפיא עד שהתערובת תהיה מוכנה.
- להקציף חלבונים עם הסוכר לקצף לא רך ולא ממש יציב.
- לערבב חלמונים עם שאר המרכיבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. לקפל את התערובת ביחד עם החלבונים המוקצפים.
- להעביר לתבנית, לתת כמה דפיקות על השיש להוצאת בועות אוויר.
- לאפות רבע שעה בחום של 200 מעלות.
- לאחר מכן, להוריד ל-160 מעלות ולאפות עוד 60 דקות.
- אפייה לא בטורבו.
- לפתוח את התנור שלוש פעמים במשך האפייה להוציא אדים לשתי שניות ולסגור.
- לאחר האפייה, להשאיר את דלת התנור פתוחה עם שיפוד עץ בין הדלת לתנור.
- להשאיר את העוגה בתנור לשעה לאחר האפייה.
- קירור מוחלט בחוץ ורק לאחר מכן להכניס למקרר.
הערות:
מתכון זה לעוגת גבינה אפויה הוא פשוט וקל להכנה. העוגה יוצאת גבוהה, אוורירית וטעימה במיוחד. הקפידו על הוראות האפייה כדי לקבל תוצאה מושלמת.
Leave a Reply